Inici Actualitat Taradell commemora la Diada Nacional de Catalunya 2023 recordant la importància de...

Taradell commemora la Diada Nacional de Catalunya 2023 recordant la importància de resisitir i seguir mobilitzant-se

0
COMPARTIR

Aquest 11 de setembre de 2023 l’acte instituacional de Taradell amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’ha tornat a fer davant l’església Sant Genís. En un acte matinal, amb el públic habitual els darrers anys, poc més d’un centenar de persones, s’ha recordat la resistència i lluita contra els borbons en els anys anteriors a 1714 i reivindicant la figura de Bac de Roda.

Ho ha fet el folklorista i exalcalde de Folgueroles, Xavier Roviró, que ha recordat la figura de Francesc Macià, conegut com a Bac de Roda, la seva resistència i aposta per l’arxiduc Carles d’Àustria, i la seva mort després de no acceptar una amnistia i com la cultura popular l’ha recordat. Roviró ha recordat que l’11 de setembre “no és un dia per celebrar o fer festa. És un dia per fer memòria que des de 1714 Catalunya està presa pels borbons. Per recordar que va passar això i que exisitim malgrat aquesta presa”.

A l’acte s’ha llegit un extracte del llibre de Bernat Montsià “Els Catalans jutjats pels altres” per part de Fàtima Izquierdo sobre el caràcter dels catalans. Mentre que Josep Masgrau ha estat l’encarregat de llegir el manifest unitari, consensuat per ERC, Junts per Taradell, ANC Taradell, CUP i el Consell per la República. L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, ha tancat l’acte recordant que cal seguir mobilitzats i que “mantenir i promoure la llengua és essencial pel nostre projecte polític”. També ha recordat que “cal treballar fort per no perdre la credibilitat de la democràcia i de la política”. L’acte s’ha tancat amb el cant dels Segadors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments