Inici Actualitat Per Festa Major es tornarà a recuperar el tradicional repic de campanes...

Per Festa Major es tornarà a recuperar el tradicional repic de campanes a Taradell

0
COMPARTIR

El divendres 25 d’agost, dia festiu del patró de Sant Genís, a Taradell es recuperarà el repicó solemne de campanes que tradicionalment el campaner feia sonar. Els tocs de campanes tindran lloc en dos moments puntuals del matí. Aproximadament cap a 2/4 de 12 abans que comenci la missa en honor a Sant Genís, i cap a la 1 quan l’alcaldessa entregui la bandera al sometent perquè protegeixi la població del bandoler Toca-Sons.

Cal recordar que aquell dia tant el campanar com la Torre de Don Carles tindran jornada de portes obertes des de les 11 del matí perquè s’hi pugui pujar.

La iniciativa parteix del taller que es va fer en el marc de Cultura en Marxa el passat 3 de juny, amb una xerrada sobre les campanes de Taradell i un taller iniciàtica càrrec de Xavier Pallàs. Durant les últimes setmanes, amb la col·laboració del músic taradellenc Albert Prat, s’ha fet la transcripció de les antigues partitures i s’han dirigit els assajos previs amb els voluntaris que havien assistit el taller del mes de juny.

L’objectiu és mantenir la tradició a Taradell i donar a conèixer la importància que tenien els tocs de campana antigament. Uns tocs que servien per remarcar tant les cerimònies religioses, com esdeveniments comunitaris o ajudar a difondre informació i avisos d’emergència a la població. Són patrimoni cultural immaterial de la humanitat declarat per la UNESCO.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments