Inici Actualitat La participació final a les eleccions espanyoles 2023 a Taradell ha estat...

La participació final a les eleccions espanyoles 2023 a Taradell ha estat del 65,18%

0
COMPARTIR

El col·legi electoral de Taradell, ubicat al Centre Cultural Costa i Font, ja ha tancat les portes. La participació final en aquestes eleccions espanyoles del 23 de juliol de 2023 ha estat del 65,18%. Aquest percentatge és 12,4 punts més baix que la participació que es va registrar el 10 de novembre de 2019 (77,58%).

Si fem la comparació amb les primeres eleccions del 2019 (abril d’aquell any), llavors encara va ser més alta 82,44%. Però si mirem a les eleccions estatals de 2016, abans de tot el procés pel referèndum, llavors la participació va ser molt semblant a la d’ara, amb un 66,14%.

En aquestes dades ja s’han sumat tots els vots per correu que s’han rebut, que han estat considerables. En total, 178 taradellencs i taradellenques han votat per correu.

En total a Taradell en aquestes eleccions han votat 3.308 taradellencs i taradellenques, dels 5.075 que tenien dret a vot. Cal destacar que la participació ha estat molt més alta que la de les últimes municipals (58,74%), i lleugerament per sobre de la registrada en les eleccions catalanes de 2021 (64,595).

Aquí teniu una comparativa de % de participació a Taradell en totes les votacions des de 2010:

La tarda ha estat molt tranquil·la en afluència de votants i només s’ha animat una mica a partir de quarts de 7.

Ara ha començat l’escrutini de les vuit meses electorals per tal de saber els resultats finals. Tant aviat com els sapiguem els publicarem.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments