Inici Actualitat L’escriptor taradellenc Ferran Garcia guanya el 20è Premi Maria Àngels Anglada amb...

L’escriptor taradellenc Ferran Garcia guanya el 20è Premi Maria Àngels Anglada amb ‘Guilleries’

0
COMPARTIR

L’escriptor taradellenc Ferran Garcia ha obtingut el premi de narrativa Maria Àngels Anglada pel seu darrer llibre ‘Guilleries’, editat per Males Herbes. El taradellenc va publicar la novel·la al gener de 2022 i ha rebut molt bones crítiques per una història ambientada a Taradell i la Plana de Vic amb aires de western.

El premi Maria Àngels Anglada està dotat amb 2.000 euros i el convoca l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. El lliurament del guardó es farà el 15 de juny a la seu de la mateixa institució.

El jurat va escollir l’obra de Garcia entre tres finalistes i n’ha valorat que la novel·la està plena d’elements que criden molt l’atenció, com les descripcions del paisatge. Les bases del premi, a banda de la dotació econòmica, també estipulen que el llibre serà la lectura obligatòria per als alumnes de 4t d’ESO o 1r de Batxillerat de l’institut Muntaner durant el proper curs.

Cal destacar que el premi de narrativa Maria Àngels Anglada l’han arribat a guanyar escriptors com Emili Teixidor (2004 per ‘Pa negre’), Carme Riera (2005 per ‘La meitat de l’ànima’), Quim Monzó (2008 per ‘Mil cretins’), Sergi Pàmies (2011 per ‘La bicicleta estàtica’), Jaume Cabré (2012 per ‘Jo confesso’), Lluís Llach (2013 per ‘Memòria d’uns ulls pintats’), Rafel Nadal (2014 per ‘Quan en dèiem xampany’), Vicenç Pagès (2015 per ‘Dies de frontera’), Joan Lluís-Lluís (2019 per ‘Jo soc aquell que va matar Franco’) o Irene Solà (2020 per ‘Canto jo i la muntanya balla’), entre molts escriptors i escriptores destacades.

Ferran Garcia, que va ser present en la darrera edició del festival ‘Taradell Negre’, ha publicat les novel·les ‘Recorda que moriràs‘ (2016) i ‘Blasfèmia‘ (2019). En poesia és autor de ‘Larva‘ (Premi de poesia Pare Colom, Lleonard Muntaner Editor, 2017) i del poemari inèdi ‘Magror‘ (XXI Premi de poesia Pere Badia, 2021). També és autor de relats i contes com ‘Deu relats ecofuturistes‘ (2106), ‘Contes per al (des)confinament‘ (2020) o ‘Escut i altres contes‘ (2020).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments