Inici Actualitat La participació final a les eleccions municipals 2023 a Taradell ha estat...

La participació final a les eleccions municipals 2023 a Taradell ha estat del 58,74%

0
COMPARTIR

Un cop ha tancat el col·legi electoral de Taradell, la participació final a les eleccions municipals 2023 ha estat del 58,74%. En total han votat 2.992 taradellencs i taradellenques aquest diumenge 28 de maig. La participació ha estat més baixa que fa quatre, i lleugerament també més baixa que la de fa vuit anys.

Aquestes dades ja incorporen els vots per correu que s’han rebut en les diverses meses i que es comptabilitzen un cop s’ha tancat el col·legi elctoral. La participació en aquestes municipals 2023 ha estat 16 punts més baixa que la registrada en les municipals del 2019, quan llavors també es votava a les eleccions europees. En aquell 2019 van votar el 74,78% del cens a Taradell (3.686 persones).

Si fem la comparació amb les eleccions municipals dell 2015, abans de l’auge del procés independentista, llavors la participació va ser del 59,39% (2.825 votants). Respecte a les últimes eleccions celebrades a Taradell, que van ser les catalanes al 2021, llavors el percentatge de participació del 64,59%.

Un cop tancat el col·legi electoral, ara començarà l’escrutini dels vots. Tan aviat, com coneguem resultats us informarem.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments