Inici Actualitat Crítica literària: ‘El que no veus’ de Maria Ripoll

Crítica literària: ‘El que no veus’ de Maria Ripoll

0
COMPARTIR

Títol: El que no veus

Autor: Maria Ripoll Llopart (Tarragona, 1999)

Editorial: Llibres del Delicte

Any: 2022

Pàgines: 150

Llengua: català

Preu: 12,90 €

Sinopsi: L’Elisabet marxa a Roma a estudiar l’últim curs de l’institut, i està decidida a viure un any ple d’aventures i emocions. Però aviat descobrirà que l’experiència no serà com ella esperava: la seva família d’acollida amaga un secret important.

Enmig de noves amistats, del primer amor i de la convivència familiar complexa, l’Elisabet es veurà obligada a resistir i sobreviure mentre descobreix una ciutat com Roma, encantadora per al visitant però complexa i lluny dels seus quan es troba en problemes.

Crítica literària (Núria Martínez): L’últim títol dels Delictes Juvenils ens porta una història amb tots els ingredients per enganxar als joves lectors: anar a estudiar lluny de casa, noves amistats, primers amors, primers desenganys, desil·lusions…

Maria Ripoll, la jove autora d’aquest títol, ens porta una història narrada en primera persona. És l’Elisabeth, un estudiant que marxa a Roma per cursa a la capital italiana l’últim curs d’institut. Amb la maleta plena d’il·lusions i ganes de viure mil aventures l’Eli emprèn el viatge fins a casa la seva família d’acollida.

L’autora mostra el que és anar a estudiar a un altre país, on l’aprenentatge, a tots nivells, és constant, ja que ens haurem d’adaptar a les noves normes de la nostra família d’acollida, haurem de bregar amb un idioma que per molt que dominen no és el nostre i haurem de fer noves coneixences i amistats, perquè partim de zero. La zona de confort ens queda molt lluny i n’haurem de trobar un altre pel temps que estiguem separats dels nostres. I això és el que viurà la nostra protagonista.

Ben aviat , l’Eli s’adonarà que la família Franciosi, amb qui haurà de viure tot el curs escolar, no són tan idíl·lics com semblen quan se’ls coneix. Tenen una part fosca que per molt que vulguin amagar, ella acabarà descobrint. I amb una segona part trepidant, acompanyarem a l’Eli en aquesta aventura on els secrets més foscos i les pors més interioritzades sortiran a llum i on ens adonarem d’importància de la família, pel bo (la família que  ha deixat a Catalunya) com pel dolent (els Franciosi).

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments