Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’abril de 2023 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’abril de 2023 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’abril de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Unes ganes salvatges de cridar | Marc Vintró Castells

Barcelona: Proa, 2023

SinopsiUnes ganes salvatges de cridar és la ràbia continguda que tenim a dins. Uns amics que viuen, moren i reneixen en cicles d’un dia, un ajudant d’enterramorts que és el sospitós perfecte per a un crim, una carta escrita des d’una zona de guerra, l’estrany pacte per aconseguir la fotografia perfecta o una guineu amb el do de la conversa són algunes de les històries que ens donen la imatge d’un món que ens aclapara: nou contes travessats per la mort i el sexe que apunten amb una mirada plena d’humor negre a una humanitat crepuscular, un món hostil en què, malgrat tot, els personatges no deixen de viure o sobreviure.

Huesos olvidados | Preston & Child

Barcelona: Plaza & Janés, 2022

SinopsiLa jove arqueòloga Nora Kelly rep una oferta per liderar un equip en una excavació. La troballa d’unes restes porta a descobrir uns horrors del passat però vinculats a una violència en el present.

 

Riccardino | Andrea Camilleri

Barcelona: Edicions 62, 2022

SinopsiEstiu del 2005, Andrea Camilleri lliura a la seva editora italiana una novel·la. Es diu Riccardino i només se sap que serà la darrera de la saga Montalbano. Acorden que es publicarà més endavant, un demà indefinit, quan es tingui la certesa que l’autor no n’escriurà cap altra. Andrea Camilleri, que va morir el 2019, no decep les expectatives. Malgrat ser, com és natural, un cas d’investigació d’homicidi —l’assassinat d’un dels quatre amics d’una colla tan i tan ben avinguda que ho comparteixen tot, fins i tot coses que no s’haurien de compartir—, el rerefons de la novel·la són les discrepàncies entre el personatge Montalbano i l’autor. La novel·la que posa punt final al comissari Montalbano.

L’últim agost a Barcelona | Anna Gurguí

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiFa un any que la Gala va tenir un avortament al quart mes d’embaràs i la seva relació amb el Joan, el seu marit, ja no és la mateixa; alguna cosa es va trencar i durant aquest temps no han estat capaços de recuperar-la. Un dia abans de marxar junts per les vacances d’estiu, la Gala rep una trucada de l’Hug, la seva exparella, després de deu anys sense saber-ne res: té un càncer i li queden pocs mesos de vida. Aquesta trucada canviarà els plans de la Gala i farà que es replantegi la vida per complet. Durant aquest agost a Barcelona, la Gala es retrobarà amb un passat que no va resoldre i s’enfrontarà als dols del passat i del present.

El misteriós cas de Styles | Agatha Cristie

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiUn testament misteriosament destruït, una tassa de cafè esmicolada, una taca de cera d’espelma a terra, un sobre vell, un parterre de begònies acabades de plantar… Aquests eren els detalls, aparentment desvinculats, que envoltaven l’assassinat de la milionària Emily Inglethorp, la mestressa de la mansió de Styles. Per a la majoria eren detalls insignificants, però eren prou intrigants per alimentar la curiositat del detectiu Hercule Poirot, qui haurà d’utilitzar totes les seves armes per arribar al fons del seu cas.

La librería café de los gatos: libros y gatos bienvenidos | Charlie Jonas

Madrid: Maeva, 2022

SinopsiSusann vol viatjar a Ischia per darrera vegada, però què farà amb la seva gata Mimi? Se li acudeix una idea. A prop d’ella viu una jove professora molt simpàtica amb una boina vermella cridanera. Resulta que Leonie coneix molt bé els homes francesos infidels, però no sap res de gats. No haurà estat una mica temerari acceptar la proposta espontània de quedar-se amb la gata de la veïna durant un parell de setmanes?

El sueño de Tutankhamón | Antonio Cabanas

Barcelona: Ediciones B, 2022

SinopsiDesprés del regnat dèspota i caòtic del seu pare, el jove Tutankhamon intenta posar ordre en un país dividit. El faraó és tot just un adolescent i la despietada lluita pel poder l’ha sumit en la més absoluta solitud, però tot canvia quan apareix a la seva vida un humil pescador anomenat Nehebkau, que posseeix l’increïble do d’atreure les cobres i encantar-les amb el seu sola presència. Serà així com comenci la profunda amistat que marcarà la vida de tots dos i serà el fil conductor d’aquesta història que ens transporta a una època fascinant.

Doneu i se us donarà | Donna Leon

Barcelona: Edicions 62, 2022

Sinopsi: Elisabetta Foscarini, una dona que Brunetti feia anys que no veia, s’acosta al comissari per demanar-li un favor. La mare d’Elisabetta va ser molt generosa amb la seva família, així que Brunetti es veu obligat a investigar l’assumpte en privat i no com un cas oficial de la policia. El gendre d’Elisabetta, que és comptable, ha confessat a la seva dona que està involucrat en un cosa fosca i l’ha alertat que podria córrer perill.

 

Novel·la Juvenil

Com la bogeria em va explicar el món | Dita Zipfel

Barcelona: L’Altra Tribu, 2022

SinopsiLa Lucie té tretze anys i ja no pot més. No suporta viure un dia més a casa seva amb en Michi, el nou nòvio de la seva mare que ha capgirat l’equilibri familiar amb les seves notetes d’autoajuda tretes d’internet i els seus monòlegs interminables. El seu germà Janni està raríssim i, per postres, la mare li ha demanat que li cedeixi l’habitació a en Michi. Està decidit: vol independitzar-se i anar-se’n a Berlin a viure amb la Bernie, l’única parella de la seva mare que realment valia la pena. Ara només li falta reunir els diners, i quan veu un anunci de feina molt ben pagada com a passejadora de gossos sent que li ha tocat la loteria. Però resultarà que l’anunci no és el que sembla, i la Lucie viurà una aventura espectacular que li farà veure la fina línia que separa la realitat de la bogeria absoluta.

Els crims de Chopin | Blue Jeans

Barcelona: Columna, 2022

SinopsiEn diverses cases de Sevilla s’han produït una sèrie de robatoris que preocupen tota la ciutat. El lladre, a qui anomenen «Chopin» perquè sempre deixa una partitura del famós compositor per signar el robatori, s’emporta diners, joies i altres articles de valor. Una nit apareix un cadàver a la sala d’estar d’una d’aquestes cases i la tensió augmenta. En Nikolai Olejnik és un jove polonès que va arribar a Espanya amb el seu avi fa uns quants anys. Des que l’avi va morir, està sol i viu a base de delinquir. Va ser un nen prodigi al seu país i la seva passió més gran és tocar el piano.

Després de desembre | Joana Marcú

Barcelona: Wattpad, 2022

Sinopsi: El temps es quelcom relatiu. Per alguns passa mes ràpid, per altres no tant. Per la Jenna Brown l’últim any se li ha fet etern. Quan superes una ruptura el temps es regeix per altres lleis físiques i estar un any sense en Jack Ross, ha estat un dels reptes mes difícils de la seva vida. Pero ha aconseguit superar-lo, centrar-se en ella mateixa i convertir-se’n la nova Jenna que te un nou objectiu vital: acabar els seus estudis. Encara que suposi tornar al lloc on tot va començar i que tants records l’evocaven. Encara que suposi haver-se d’encarar a les conseqüencies de totes les decisions que ha pres un any enrere. La Jenna estava convençuda de que tot el que ha ocorregut abans de desembre formava part del passat, pero… Què passarà després de desembre?

Ghost | Jason Reynolds

Barcelona: Sembra Llibres, 2022

Sinopsi: En Ghost vol ser el corredor més ràpid dels equips de secundària de la seva ciutat. Però no ha corregut sempre per guanyar. Tot va començar quan era petit i el pare el va perseguir, a ell i a la mare, apuntant-los amb una pistola per tot el barri. Des d’aleshores, en Ghost ha crescut esquivant els cops de la vida que l’han volgut frenar.

 

Mascota | Akwaeke Emezi

Sevilla: Cronoauta, 2022

Sinopsi: A la ciutat de Lucille ja no queda cap monstre, o això els ensenyen als nens. Jam ha crescut amb aquesta lliçó. Però quan coneix Mascota, una criatura feta de banyes i colors i urpes que sorgeix d’un dels quadres de la seva mare i d’una gota de sang, la noia haurà de reconsiderar totes les creences, perquè Mascota ha vingut a caçar un monstre. Com salvaràs el món dels monstres si ningú reconeix que existeixen?

Still with me | Lily del Pilar

Barcelona: Crossbooks, 2022

SinopsiL’oficial Jong Sungguk no va imaginar mai que, en una tarda de pluja, trobaria un noi anomenat Moon Daehyun atrapat a l’àtic d’una casa de classe mitjana a la ciutat de Daegu, Corea del Sud. Tot semblava anar bé fins que Daehyun desapareix de manera sobtada. D’ell només en queda un rastre de sang i una pregunta: es pot estranyar algú que et va fer tant de mal?

Cendra: història d’una nena i del seu monstre | Jonathan Auxier

Barcelona: Blackie Books, 2022

SinopsiNo és cap secret que al Londres victorià els nens orfes duen a terme les tasques més amargues i perilloses. Com la de netejar xemeneies, per exemple. Tampoc és cap secret que la Nan Sparrow, petita díscola de valor incombustible, és la millor escura-xemeneies de la ciutat. Encara que a molts els faci ràbia que sigui una noia.

La revolta dels animals | George Orwell

Barcelona: Baula, 2022

Sinopsi: Els protagonistes són els animals d’una granja que expulsen els humans i creen un sistema de govern propi amb el pretext de viure amb mes llibertat. Pero el que acaba passant es que res surt com els animals mes pacífics pensaven. Els que lideren la revolta són els porcs i acaben convertint el sistema en una veritable tirania. En principi el seu lema es “Tots els animals són iguals”. Amb el temps, pero, el lema acaba essent aquest: “Tots els animals són iguals, pero alguns animals són mes iguals que altres”.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments