Inici Actualitat La Font Gran compta amb uns panells que expliquen la seva funció...

La Font Gran compta amb uns panells que expliquen la seva funció històrica

0
COMPARTIR

L’espai de la Font Gran compta amb uns panells divulgatius que expliquen quins usos tenia i la història de l’entorn. L’Ajuntament de Taradell va instal·lar a finals de la setmana passada tres panells en diferents punts del Parc de la Font Gran.

Els panells compten amb una fotografia històrica, cedida per l’Arxiu Fotogràfic de Taradell, que contextualitza els diferents usos i funcions que tenia l’espai. La fotografia va acompanyada d’un petit codi QR que dona accés a una pàgina web on es poden visualitzar vídeos de testismonis que expliquen com es feia servir l’espai. Els tres panells se centren en tres elements: aigua, oci i safarejos.

El primer que es troba baixant per l’escala principal és el dels safarejos i explica com a Taradell la Font Gran era l’espai on les dones anaven a fer la bugada i també a parlar entre elles i confirmar rumors. D’aquí l’expressió ‘fer safareig’ com a sinònim d’explicar rumors, informacions escoltades o mig confirmades.

El segon plafó es troba just al mur que dona accés al petit escenari i se centra en l’oci. La Font Gran durant molts anys va ser un punt de trobada per prendre la fresca, ballar sardanes o simplement parlar. De fet, el casal va ser durant molts anys la seu del Gremi de Paraires del poble i lloc de molts actes culturals.

El tercrer panell està ubicat just passades les fonts i se centra en l’aigua. I és que la Font Gran va ser des dels seus inicis un punt d’abastament d’aigua per als taradellencs i taradellenques, que hi anaven a omplir càntirs i recollir aigua per les seves llars.

Aquesta iniciativa realitzada per l’Ajuntament de Taradell i el Grup de Recerca Local, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’inscriu en el marc del projecte ‘Les veus d’aigua’ i està relacionat amb la Ruta de l’Aigua de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments