Inici Actualitat La 2a edició del Taradell Negre, el festival de novel·la negra, tindrà...

La 2a edició del Taradell Negre, el festival de novel·la negra, tindrà lloc el 14 i 15 d’abril

0
COMPARTIR

El divendres 14 d’abril a la tarda i el dissabte 15 d’abril durant tot el dia tindrà lloc la 2a edició del Taradell Negre, el festival de novel·la negra catalana. Serà una edició que seguirà els passos de la primera edició, però que canvia de dates per no coincidir amb Setmana Santa ni Mercat del Ram.

La filosofia, però, serà la mateixa amb moltes xerrades, tertúlies i presència d’escriptors i escriptores del gènere literari escrit en català. Destaquen plumes consagrades com Tura Soler, Anna Maria Villalonga o Sebastià Bennassar. I una taula específica d’autora taradellencs amb Ferran Garcia i Aniol Florensa. La Biblioteca de Taradell, amb el suport de l’Ajuntament, organitza el festival. De fet, cada mes es fa un club de lectura negra de la mà de Núria Martínez, comissària del Taradell Negre.

Taradell Negre començarà el divendres amb actes a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. A les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració oficial del festival i, a continuació, hi haurà la final de l’Slam literari de relats negres, un concurs sobre improvisació d’escriptura entre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut de Taradell, i es farà l’entrega de premis. Tot seguit, es lliuraran els premis al millor aparador de les botigues de Taradell i a la millor fotografia d’instagram.

Dissabte amb el gruix de tertúlies

El dissabte serà el dia central amb tertúlies al Centre cultural Costa i Font. Al matí (11:00h) hi haurà una primera taula rodona titulada Salvades videojocs a la nit de Barcelona’ amb la participació de Toni Cotet autor de ‘Joc de nit’, Jaume Valor ‘Omni’, Georgina Dalmau ‘Gossos salvatges’ i Àngel Burgas ‘Barcelona escape room’. Serà moderada per Aida Montoya.

Tot seguit (12:00h), es farà un homenatge a l’escriptor Agustí Vehí, amb motiu dels 10 anys de la seva mort, amb la participació de Sebastià Bennasar i Anna Maria Villalonga titulat ‘Quan la nit mata al dia’. Serà moderat per Ylia Pérdigo. Abans de dinar (12:40h) hi haurà una taula rodona titulada ‘Quinquis, friquis, iguanes i altres espècimens’ moderanda per Aniol Florensa. Hi pendran part Pere Figueres autor de ‘Fets caldo’, Damià del Clot ‘Breu enciclopèdia del crim’, Jordi Agut ‘La filla del vent’, i Sebastià Bennasar ‘Quinqui connection’.

Al migdia tindrà lloc un dinar a l’Hotel Rosa, on hi pot participar qui vulgui. Únicament cal reservar plaça al mail taradellnegre@gmail.com. El preu del dinar és de 20 euros.

A la tarda començarà a les 16:30h amb una taula rodona en clau femenina sota el títol ‘Elles també maten’ que estarà moderada per Irene Solanich amb la participació de Dora Muñoz autora de ‘Arrels i ales‘, Mariló Àlvarez autora de ‘Suïcidis S.A.’, Raquel Gàmez autora de ‘Malabèstia’, i Rosana Andreu autora de ‘Una taca de sang‘.

A les 17:30h començarà una xerrada, moderada per Marc Orra, sobre True Crime a càrrec de Tura Soler i Jordi Grau autors de ‘Sense càstig’ i Yago Garcia autor de ‘Qui va matar l’Helena Jubany?’. Després (18.30h) es farà la taula rodona titulada ‘Eixavuirem tot fent un gintònic sota la pluja’ on hi prendran part Irene Solanich ‘Eixavuiros’, Anna Maria Villalonga autora de ‘La mala pluja‘, i Susana Hernández autora de ‘Un gintònic amb na Lònia Guiu.

A continuació (19:15h) hi haurà la tertúlia literària ‘Quan la història es tenyeix de negre’, moderada per Núria Martínez. Hi parlaran Sergi Caparrós autor de ‘Sota la mar salada’, Jordi Fernando autor de ‘L’assassí del Tirant’, Andreu González autor de ‘Liquideu a Einstein’ i Oriol Molas autor de ‘El llapis vermell’.

El festival es tancarà amb una xerrada en clau taradellenca titulada ‘Lladrucs a les Guilleries, on hi participaran els escriptors de Taradell Ferran Garcia autor de ‘Guilleries’ i Aniol Florensa autor de ‘Lladrucs a les estrelles’, amb la moderació de l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments