Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell i els Tonis inicien els actes per commemorar...

La Biblioteca de Taradell i els Tonis inicien els actes per commemorar el centenari del naixement de Joan del Colomer

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i la comissió dels Tonis de Taradell, amb el suport de l’Ajuntament de Taradell, inicien aquest divendres les activitats per commemorar el centenari del naixement de Joan Lleopart i Prat, conegut popularment com en Joan del Colomer.

La primera activitat serà aquest divendres 24 de març amb la presentació del llibre de Marta LloretLa caçadora de Masies’. L’acte comptarà també amb l’escriptor Antoni Pladevall i Arumí i amb l’exalcalde de Taradell, Josep Munmany. Tancarà l’acte l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas.

El divendres 31 de març Amadeu Carbó i Norbert Tomàs oferiran una xerrada sobre els calendaris tradicionals sota el títol ‘Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història’. Es parlarà de la funció dels calendaris i almanacs com a eina per mesurar el temps i de la seva rellevància en el món rural. La xerrada començarà a les 7 de la tarda.

El divendres 28 d’abril es farà l’acte institucional per recordar la figura de Joan Lleopart. L’acte comptarà d’un recital de poemes del llibre ‘Versos de sobre rostoll’ que va escriure el mateix Lleopart. El recital anirà a càrrec de Lola Hosta i amb l’acompanyament musical de Ramon Redorta. També s’inaugurarà l’exposició de fotografies dedicades a en Joan Lleopart que ha recollit l’Arxiu Fotogràfic de Taradell i que es podrà veure durant tot el mes de maig al vestíbul de la Biblioteca.

Joan Lleopart va destacar va néixer el 24 d’abril de 1923 i va destacar per col·leccionar i conservar objectes relacionats amb el món de pagès i les feines del camp. De fet, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font disposa des del 2004 d’un fons especial dedicat al món rural que porta el seu nom ‘Espai Joan del Colomer’.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments