Inici Actualitat Novetats literàries del mes de febrer de 2023 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de febrer de 2023 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de febrer de 2023. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

La ladrona de huesos | Manuel Loureiro

Barcelona: Planeta, 2022

Sinopsi: Després de ser víctima d’un atemptat salvatge, la Laura perd completament la memòria. només l’afecte de Carles, l’home de qui s’ha enamorat, l’ajuda a percebre llampades del seu misteriós passat. Però qui és la Laura? Què li va passar? durant un sopar romàntic, Carlos desapareix de forma inexplicable sense deixar rastre. Una trucada al mòbil de la jove li anuncia que, si vol tornar a veure amb vida la seva parella, haurà d’acceptar un perillós repte de conseqüències insospitades: robar les relíquies de l’Apòstol a la catedral de Sant Jaume.

Entre los muertos | Mikel Santiago

Barcelona: Ediciones B, 2022

Sinopsi: Hi ha morts que mai no descansen, i potser no ho hauran de fer fins que se’ls faci justícia. Ningú no ho sap millor que Nerea Arruti, agent de l’Ertzaintza a Illumbe, una dona solitària que arrossega també els seus propis cadàvers i fantasmes del passat. Una història d’amor prohibida, una mort suposadament accidental, una mansió amb vista al Cantàbric on tots tenen alguna cosa a amagar i un personatge misteriós conegut com el Corb.

Lejos de Luisiana | Luz Gabás

Barcelona: Planeta, 2022

Sinopsi: Després d’anys de colonització, la família Girard accepta la controvertida decisió del seu país, França, de cedir a Espanya el 1763 part de les indòmites terres del Mississipí; no obstant, patirà les conseqüències de les rebel·lions dels seus compatriotes contra els espanyols, la guerra de nord-americans contra anglesos per la independència dels Estats Units i la lluita desesperada dels nadius indis per la supervivència dels seus pobles.

Mentre la neu sigui blanca | Jordi Boixadós

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: L’Einar, que va néixer i viu en una petita ciutat del nord de Suècia, no ha sabut mai, en els quaranta anys que té, per què el seu pare va abandonar Catalunya de ben jove i no hi ha volgut tornar. Les circumstàncies l’empenyeran a esbrinar-ho i el duran a un món de silencis que es manté des del passat.

Cuando éramos ayer | Pilar Eyre

Barcelona: Planeta, 2022

Sinopsi: Barcelona, ​​1968. Silvia Muntaner es presenta en societat al Ritz, la seva família té totes les esperances posades en la seva espectacular bellesa i en un bon casament per salvar la seva desastrosa economia domèstica. Però els seus somnis són molt diferents dels de la seva mare: aquesta nit coneixerà l’amor per primera vegada i se li obrirà un nou món de possibilitats. Estudiant de Filosofia i Lletres, tindrà un paper actiu en la lluita antifranquista, tan allunyada de la seva condició, i coneixerà el sabor del que està prohibit als braços de Rafael, l’home que la distanciarà de la seva mare i revolucionarà les seves vides per sempre.

 

El peligro de estar cuerda | Rosa Montero

Barcelona: Seix Barral, 2022

Sinopsi: “Sempre he sabut que alguna cosa no funcionava bé dins del meu cap”, confessa Rosa Montero al començament d’aquest llibre, mentre recorre episodis de la seva infància marcats per una imaginació desbocada, però també per moments que la van fer dubtar del seu seny. Afortunadament, “una de les coses bones que vaig anar descobrint amb els anys és que ser estrany no és gens estrany”. La seva experiència personal, la vida de grans creadors que van escandalitzar el món i la seva passió per la neurociència són els motors d’aquesta investigació fascinant sobre els vincles que uneixen genialitat i bogeria.

Al llac | Maria Barbal

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: La Nora, una nena de dotze anys, viu l’experiència deliciosa d’anar els diumenges al llac, un indret molt bell i tranquil de colors canviants. Hi va amb una colla d’adults, menys el Quim, un nen de cinc anys. Tots tenen els seus anhels; ella els observa i no sempre els entén, però, a causa d’un conflicte entre els grans i de l’audàcia del Quim, l’últim matí al llac la Nora despertarà sobtadament de la infantesa.

Uns déus ferotges | Daniel Genís Mas

Barcelona: Edicions Males Herbes, 2022

Sinopsi: L’Abu Jafar té 16 anys i el cap ple de pardals. Viu a la València del segle XII, i des del fondac ruïnós on s’ha criat imagina el món com un lloc meravellós, ple de gent fascinant i on tot és possible. Per això decideix marxar de casa i emprendre un viatge cap a l’ignot, una aventura fantàstica a través de terres estranyes on coneixerà tota mena de personatges estrafolaris i correrà perills que, sovint, no són d’aquest món.

 

La gran serp | Pierre Lemaitre

Alzira: Bromera, 2022

Sinopsi: La Mathilde és una dona gran, jubilada i viuda, petitona i d’aspecte inofensiu, sempre acompanyada del Ludo, el seu gos dàlmata. Ningú no pot imaginar que és una assassina a sou, implacable i eficient, neta i sense remordiments. Però el seu cap, Henri Latournelle, sospita que l’edat l’ha tornat descuidada fins al punt de cometre errors abans impensables.

 

Cuento de hadas | Stephen King

Barcelona: Plaza&Janés, 2022

Sinopsi: Charlie Reade sembla un estudiant d’institut normal i corrent, però carrega amb un gran pes sobre les espatlles. La seva mare va ser víctima d’un atropellament quan només tenia deu anys i la pena va empènyer el seu pare a la beguda. Encara que era massa jove, Charlie va haver d’aprendre a cuidar-se sol i també a ocupar-se del pare. Ara, amb disset anys, Charlie troba dos amics inesperats: una gossa anomenada Radar i Howard Bowditch, el seu vell amo. Bowditch és un ermità que viu en una casa enorme que té un cobert tancat amb pany i forrellat al pati del darrere del qual de vegades, emergeixen sons estranys.

El fabricant de records | Martí Gironell

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: El doctor Masgrau, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona, rep una visita inesperada que du una capsa de fotografies inèdites i compromeses d’en Valentí Fargnoli. Eren els seus grans secrets. El fabricant de records és el viatge fascinant i ple de peripècies del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli, que en les primeres dècades del segle XX, amb la seva bicicleta, recorre el país retratant la vida des de la costa fins a la muntanya passant pels petits pobles i les grans ciutats. En Fargnoli, a través de les imatges, construeix una memòria personal i col·lectiva de gran valor que estava destinada a desaparèixer. La seva trajectòria brillant el porta, fins i tot, a fotografiar el casament d’Alfons XIII, un fet que li canviarà la vida per sempre.

Cucut | Pep Puig

Barcelona: La Galera, 2022

Sinopsi: Dos anys després de la desaparició de la Sara Amat, han trobat un cos al bosc. Un cos de dona sense rostre. La gent del poble creu que podria ser la Sara. Mentre realitzen l’autòpsia, el Pep té una intuïció i surt a buscar-la. D’aquella nena que va tenir amagada a l’habitació segurament ja no en queda res, però ell també és un altre. Si es retroben serà el moment de fer-li les preguntes que no es va atrevir a fer-li llavors.

Contes inacabats de Númenor i la Terra Mitjana | J.R.R. Tolkien

Barcelona: Proa, 2022

Sinopsi: Un recull de relats sobre la història de la Terra Mitjana des dels Dies de l’Antigor fins al final de la Guerra de l’Anell, passant per la Segona Edat i l’alçament d’en Sauron, en els quals s’expliquen fets i històries relacionats amb els que es narraran a El Silmaríl·lion i El Senyor dels Anells. El llibre es concentra en el territori de la Terra Mitjana i inclou elements com ara el viu relat amb què en Gàndalf explica com va aconseguir enviar els nans a la famosa «reunió inesperada» de l’Atzusac; la sortida de les aigües d’Ulmo, el déu del mar, davant dels ulls d’en Túor a la costa de Beleríand; com s’organitzaven militarment els genets de Ròhan i el viatge dels Genets Negres durant el quest de l’Anell.

Montevideo | Enrique Vila-Matas

Barcelona: Seix Barral, 2022

Sinopsi: En ple període de transformació personal i literària, el narrador d’aquesta novel·la comença a observar senyals a portes ia quarts contigus, símbols que comuniquen París amb Cascais, Montevideo, Reykjavík, St. Gallen i Bogotà, i que van tornant sigil·losament a la escriptura, al desig de transformar en làmines de vida certes experiències que, com a mínim, demanen a crits ser narrades.

Rellotge sense agulles | Carson McCullers

Barcelona: Columna, 2022

Sinopsi: Rellotge sense agulles és l’última novel·la de Carson McCullers, publicada l’any 1961, pocs anys abans de morir. Ambientada en un poble petit del sud dels Estats Units, i a partir de la vida de quatre personatges memorables, McCullers torna als temes fonamentals de la seva obra —la solitud, les complexitats i contradiccions de les nostres emocions i obsessions, la responsabilitat dels nostres actes i les seves conseqüències, i la identitat— i ens brinda una de les declaracions més punyents sobre raça, classe i justícia, “una història de resposta i responsabilitat d’un home confrontat amb la seva humanitat”, en paraules de l’autora. 

L’home que es va enamorar de la lluna | Tom Spanbauer

Barcelona: Les Altres Herbes, 2022

Sinopsi: Un western modern, una novel·la transgressora i desacomplexada plena de vida, d’èpica i d’imaginació. Una història preciosa i rica com un mite, un cant a la natura i a la vida, un relat evocador de musicalitat hipnòtica que celebra la sexualitat en totes les seves formes i manifestacions. Una novel·la valenta, que explora la violència i ofereix una reflexió sobre la raça, la identitat i la pertinença.

 

Novel·la juvenil

Amb fil de seda | Muriel Villanueva

València: Sembra Llibres, 2022

Sinopsi: Quan Carla ingressa a l’UCI el món que coneixia sembla haverse en fonsat. O, almenys, això és el que sembla. Ella i les seues amigues d’institut viuen enfrontantse als seus propis fantasmes. La passió per la música les ha unit en la creació d’un grup de rock. I a colp de cançons aprenen a sentirse vives. Però no és fàcil. Els prejudicis i els entrebancs es multipliquen per totes bandes. Encara que elles no cediran. I seguiran avançant per la corda fluixa entre l’eufòria i la tragèdia.

Ghost | Jason Reynolds

València: Sembra Llibres, 2022

Sinopsi: En Ghost vol ser el corredor més ràpid dels equips de secundària de la seva ciutat. Però no ha corregut sempre per guanyar. Tot va començar quan era petit i el pare el va perseguir, a ell i a la mare, apuntant-los amb una pistola per tot el barri. Des d’aleshores, en Ghost ha crescut esquivant els cops de la vida que l’han volgut frenar.

 

El castell ambulant| Diana Wynne Jones

Barcelona: Indòmita, 2022

Sinopsi: La bruixa de l’Ermot ha embruixat la Sophie. Per desfer l’encanteri, només pot comptar amb l’egocèntric mag Howl. Aconseguirà que l’ajudi?

 

Viatges en trens de primera classe | Dani Torrent

Vigo: Triqueta Editora, 2022

Sinopsi: La Clementina des de petita havia estat educada pel seu pare per a entrar en l’alta societat de l’època. Tota la seva vida s’havia esforçat per aprendre els modals i l’etiqueta que l’alta societat exigia. El seu pare tenia l’esperança que, gràcies a les relacions que havia conreat durant anys de treball en l’administració pública, aconseguiria per a ella un bon matrimoni. L’esclat de la guerra al seu país i la mort del seu pare, acaben de sobte amb aquests plans de futur plantejats. Sola, sense casa i sense tot just recursos a causa dels desastres de la guerra, Clementina idea un pla: gastar-se fins a l’últim cèntim dels seus estalvis en un vestit de seda i un passi d’un any per a viatjar en trens de primera classe.

 

El secret del contacontes | Ximo Cerdà

Alzira: Edicions Bromera, 2022

Sinopsi: Ens trobem a Boira, capital de Gran Egan, l’any 1888. La vida no ha estat generosa amb Devid Ebers. Només era un xiquet quan va haver d’afrontar la tràgica mort de sa mare, cosa que el va marcar per sempre i va destruir una família aparentment perfecta. I després va vindre l’altra pèrdua. Potser fins i tot més terrible…

 

Aquelles donetes: la continuació de donetes | Louisa May Alcott

Barcelona: Viena edicions, 2022

Sinopsi: La Meg es casa, i haurà d’adaptar-se a la seva nova vida de mestressa de casa amb escassos mitjans. La Beth ha quedat molt feble despres de la seva malaltia, pero no es queixa mai. La Jo continua perseguint el seu somni de ser escriptora i comença a vendre histories, pero encara no ha satisfet les seves inquietuds. L’Amy pren el relleu de la Jo com a dama de companyia de la tieta March i, sens dubte, encaixa mes en les expectatives de l’anciana. I en Laurie… creu que està enamorat d’una de les germanes March.

Mascota | Akwaeke Emezi

Barcelona: Indòmita, 2022

Sinopsi: A Lucille ja no hi ha monstres, això diuen als nens. La Jam ha crescut amb aquesta lliçó ben apresa. Però quan troba la Mascota, un ésser emplomallat amb banyes i urpes esmolades, es veu obligada a qüestionar tot allò que li havien explicat. Però com es pot salvar el món dels monstres si ningú vol admetre que existeixen?

Adeu Blancaneu | Beatrice Alemagna

Barcelona: Combel, 2022

Sinopsi: Beatrice Alemagna ens presenta una interpretació molt personal del conte de la Blancaneu des del seu vessant més obscur, el de la reina malvada. En aquesta història, la reina manifesta el dolor que li causa la gelosia que sent per la Blancaneu i també deixa entreveure el seu desig de venjança. El final manté la cruesa del conte original.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments