Inici Actualitat Taradell tanca una Festa Major d’hivern 2023 amb propostes molt variades

Taradell tanca una Festa Major d’hivern 2023 amb propostes molt variades

0
COMPARTIR

El fred ha estat l’acompanyant de tots els actes de la Festa Major d’hivern de Taradell, que durant tres dies han tingut un marcat protagonisme.

El divendres, dia de Sant Sebastià, va ser el dia central amb els actes més tradicionals. La xocolatada popular al carrer Sant Sebastià va registrar una cua llarga amb molts taradellencs que no es volien perdre la xocolata desfeta. Una tradició que segueix present, recordant els inicis de la festa quan les cases del tram baix del carrer Sant Sebastià oferien grans olles de xocolata desfeta a tots els vilatans. Els gegants de Taradell també va ser presents durant el matí amb una cercavila pel centre del poble, mentre els pabordes que havien de ballar el Ball del Ciri assistien a l’ofici solemne a l’Església Sant Genís. Tot seguit, el seguici va tornar a la Plaça de les Eres on al voltant d’1 quart d’1 es va posar en escena el Ball del Ciri en una plaça assolellada però amb ambient fred. També els grups infantils i juvenils de l’Esbart dansaire Sant Genís van oferir una exhibició de danses tradicionals.

A la tarda hi va haver espectacle infantil a can Costa amb la companyia Pentina el Gat. I a les 8 del vespre monòlegs d’humor amb Godai Garcia, Marc Sarrats i Irene Minovas. Més tard, el Consell de Joventut de Taradell va fer un sopar jove i festa.

El dissabte al matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va fer l’acte anual de balanç del Grup de Recerca Local, projectant una selecció de les entrevistes de vivències que ha realitzat durant l’any. També es va projectar un documental sobre el Concurs de Grills, per explicar els seus orígens l’any 1946 organitzat per la colla de l’enciam i després per Acció Catòlica i mossèn Jaume Mugosa. Més endavant, a inicis dels anys 70 i després d’uns anys sense celebrar-se, va ser l’Agrupament Rocaguinarda qui va tornar agafar la batuta perquè es tornés a celebrar.

Dissabte a la tarda, el Centre cultural Costa i Font va acollir una tarda de màgia que va comptar amb més de 200 persones. Al vespre es va fer un sopar popular a base d’entrepans amb algunes desenes de taradellencs, acte previ al concert de versions de SantVi Fusió que va començar amb retard a la sala gran de can Costa.

Aquest diumenge al matí s’ha fet una ruta pel centre del poble, guiat per Laia Miralpeix, per conèixer el monuments i escultures que hi ha i que són obra del taradellenc Josep Ricart Maimir. A la tarda a can Costa s’ha fet un concert de música clàssica amb Jofre Bardolet.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments