Inici Actualitat ‘Barballó’ ha estat la paraula escollida per representar Taradell

‘Barballó’ ha estat la paraula escollida per representar Taradell

0
COMPARTIR

‘Barballó’ és la Paraula de Taradell. Aquest divendres en plena festa major de Sant Sebastià es va presentar la paraula emblemàtica i característica de Taradell, en el marc de la iniciativa promoguda per Òmnium Osona i Lluçanès amb motiu del seu cinquantenari.

L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i la regidora de Cultura, Míriam Martínez, van rebre de mans del president d’Òmnium Osona, Alfred Verdaguer, i el representant d’Òmnium al Lluçanès, Isaac Romero, la placa que acredita que és la paraula del municipi segons els seus veïns. Aquest placa es col·locarà en un lloc visible en un equipament municipal.

Òmnium Osona i Lluçanès va iniciar aquesta acció per celebrar els seus 50 anys d’història i buscar les 50 paraules més característiques dels 50 municipis osonencs. A Taradell es va iniciar un procés de selecció a partir d’un petit grup de taradellencs. Després de fer una tria entre les propostes, durant un temps els taradellencs han pogut votar entre 6 paraules finalistes: Barballó, Enclusa, Flassada, Flosti, Romaguera i Xaragall.

Barballó ha estat la paraula escollida aconseguint un total de 290 vots. Romaguera va ser la segons més votada, però lluny amb 137 vots, la van seguir Enclusa (129), Flosti (87), Xaragall (64) i Flassada (13). En total es van registrar 730 vots.

Barballó és una planta o espígol comú. A Taradell té molt pes, tradició i significat, ja que està molt vinculada amb la cavalcada de Reis on es reben amb atxes de barballó, que fan una olor especial. Fins i tot, fa un any es va crear el Perfum de Nit de Reis que està elaborat amb oli essencial de barballó.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments