Inici Actualitat La Cavalcada de Reis 2023 torna al seu format original, amb recorregut...

La Cavalcada de Reis 2023 torna al seu format original, amb recorregut més curt i salutació des del balcó de l’Ajuntament

0
COMPARTIR

Tot a punt per rebre a Taradell els Reis Mags d’Orient. La tradicional cavalcada, singular gràcies a les atxes de barballó amb el seu fum i olor, tornarà aquest 2023 al format més habitual. Després de dos anys que per la pandèmia s’havien fet modificacions per espaiar la concentració de públic i arribar a tots els barris de Taradell, aquest 2023 tindrà un recorregut més curt i es tornarà a fer la salutació dels Reis des del balcó de l’Ajuntament.

La cavalcada començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb l’habitual so de la sirena de les fàbriques anunciant la seva arribada. Els 3 Reis d’Orient arribaran en carrossa pel carrer de la Font. Com a novetat, enguany la carrossa que transporta els regals serà nova, ja que s’ha renovat amb un disseny més modern i elegant. Acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar un total de 130 patges reials, el doble que en els darrers anys de pandèmia.

Adoració fora de l’Església

Una altra de les novetats de la cavalcada és que no s’entrarà a l’Església Sant Genís per fer l’adoració tradicional al nen Jesús. Aquesta es farà a les portes de l’Església en un acte que podrà ser vist des de l’exterior i agilitzarà la cavalcada.

Recorregut diferent

Pujant des del pont de la Font Gran pel carrer de la Font, la cavalcada recorrerà el Passeig Domènec Sert cap a la carretera de Mont-rodon. Allà hi haurà parada per anar a peu fins al davant de l’Església. Un cop feta l’adoració, la cavalcada continuarà el seu recorregut cap al Passeig Domènec Sert i Carretera de Balenyà fins a la rotonda de l’Atlàntida. Des d’allà es pujarà per la Ronda dels Vilademany per trencar pel carrer de la Batllia i baixar pel carrer de la Vila fins a l’Ajuntament. Un recorregut més curt i diferent que els d’anys anteriors a la pandèmia.

A l’Ajuntament de Taradell (hora aproximada les 20h) hi haurà la recepció de l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que oferirà als Reis Mags el balcó perquè es puguin adreçar a tots els nens i nenes.

Lliurament de regals

L’entrega de regals als més petits es farà a la Plaça de les Eres. Allà cada nen i nena podrà rebre de mans del seu Rei el regal. Com a novetat, per a aquells que no vulguin fer cua o esperar-se, podran recollir el regal de mans dels patges que estaran als carrers del voltant de la Plaça de les Eres.

Concurs d’instagram #JoVaigAmbAtxadeBarballó

Per setè any consecutiu es tornarà a fer el concurs de Reis d’instagram en base a l’etiqueta #JoVaigAmbAtxadeBarballó, que organitza la Biblioteca de Taradell i l’Ajuntament de Taradell per difondre i promocionar la tradició de les atxes.

Per participar-hi cal seguir el perfil @bibliotaradell i en les imatges penjades a instagram fer servir les etiquetes #JoVaigAmbAtxadeBarballó i #ReisTaradell23. Les fotos han d’estar publicades entre el 5 i el 8 de gener de 2023 i no hi ha limitació. Un jurat serà el que valori les fotos i es donarà a conèixer el guanyador el 21 de gener a les 11 del matí en el marc de l’acte anual del Grup de Recerca de Taradell. Hi haurà premi a la millor fotografia i a la més original. Els premis consisteixen en un lot de productes del Parc de les Olors i un lot de llibres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments