Inici Actualitat Taradell celebra aquest diumenge la 46a edició de la Fira de Santa...

Taradell celebra aquest diumenge la 46a edició de la Fira de Santa Llúcia

0
COMPARTIR

Tot preparat per viure diumenge el tradicional ambient nadalenc de la Fira de Santa Llúcia de Taradell. Una de les cites més típicament taradellenques i amb més encant al voltant de la capella de Santa Llúcia. Aquest 2022 es compleix la 46a edició i arriba amb moltes activitats complementàries i paral·leles.

La Fira obrirà el diumenge 18 de desembre a partir de les 10 del matí amb diverses paradetes vinculades a moltes entitats del poble que vendran ornaments nadalencs, creacions artesanals, tions, begudes, menjar… i un llarg etcètera. No hi faltarà la tradicional parada solidària d’Osona contra el càncer i d’altres entitats i centres escolars.

A 2/4 d’11 del matí es farà la missa a la capella de Santa Llúcia i en acabar es podrà adquirir el ramet de la sort, amb coca i llonganissa per a tothom. A partir de les 11 h haurà tallers infantils i a les 12 una iniciativa al davant del local del luthier de Can Tuneu que treurà un piano al carrer per interpretar peces en directe.

A la tarda a partir de les 5, l’Agrupació de Botiguers de Taradell i l’Ajuntament de Taradell organitzen la visita del patge reial i la recollida de cartes dels més petits. Tornarà a ser a la Plaça de les Eres amb el campament reial. Mentrestant, a la zona de la Plaça hi haurà tallers infantils de 5 a 7 de la tarda. I a les 6 començarà el berenar popular on amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Taradell es couran centenars de botifarres per oferir juntament amb torrades de pa.

Per segon any consecutiu es faran els Focs de Gala i balls tradicionals, que aquest any tindran lloc el divendres 16 de desembre a partir de 2/4 de 9 del vespre a la Plaça de Santa Llúcia. Els Nois del Rostoll hi posaran la música i s’ensenyarà als presents a ballar les danses que es ballaven als segles XVI i XVII al voltant de la Fira de Santa Llúcia i Sant Vicenç, quan al poble hi arribaven venedors i firaires del voltant. També hi haurà coca, llonganissa, ratafia i cava per als presents.

El dissabte 17 de desembre a les 7 de la tarda hi haurà concert a la capella de Santa Llúcia. Els Amics de Santa Llúcia han programat una actuació de Miquel Bonal amb la viola de gamba.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments