Inici Actualitat Emília Bosch i Antoni Gimeno presenten el primer capítol d’un llibre sobre...

Emília Bosch i Antoni Gimeno presenten el primer capítol d’un llibre sobre la història del teatre a Taradell

0
COMPARTIR
Foto: Biblioteca de Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest divendres a la tarda la presentació del llibre ‘El teatre a Taradell. Des dels inicis fins 1936’. El primer capítol d’una recopilació històrica de la trajectòria i afició teatral al municipi. La presentació va comptar amb la regidora de Cultura, Míriam Martínez, ja que l’Ajuntament de Taradell ha ajudat a la seva publicació.

La publiclació ofereix un recull de les etapes del teatre a Taradell, anant des dels seus orígens, a finals del segle XIX, fins a la l’època de més esplendor del teatre, que recau al primer terç del segle XX. El llibre també parla dels llocs on es feia teatre, com el Casino i el Centre Catòlic, o el Mar i Cel. Al llarg del primer volum Antoni Gimeno i Emília Bosch parlen d’anècdotes com la interpretació dels papers femenins, que estaven vetats per les noies de Taradell, o de la tradició dels Pastorets.

Foto: Biblioteca de Taradell

Està previst que el primer volum es complementi amb dos volums més que girin al voltant dels anys més contemporanis. El llibre, editat per l’Ajuntament de Taradell, compta amb una portada realitzada per l’il·lustradora taradellenca Rita Sañé. Es pot trobar en format físic al preu de 15 euros a les oficines del consistori i a les llibreries. També està previst fer una versió en format digital per 10 euros. Emília Bosch i Antoni Gimeno són dues persones de teatre, ja que van copresidir Gottic Teatre durant quatre anys.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments