Inici Actualitat Novetats literàries del mes de novembre de 2022 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de novembre de 2022 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de novembre de 2022. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Llegiu atentament aquest prospecte: no el llenceu, potser us caldrà tornar-lo a llegir | Karen Havelin

Barcelona: Angle Editorial, 2022

SinopsiDes de petita el cos de la Laura Fjellstad és el seu pitjor enemic. Ara, tot just divorciada, viu a Nova York amb la seva filla i segueix un tractament contra l’endometriosi, una malaltia crònica sense cura. El dolor està sempre present i condiciona la seva vida. Però a mesura que la novel·la ens porta enrere, el lector coneixerà una Laura més jove i més saludable: una núvia esperançada amb el futur, una adolescent queer, una pacient en hospitals i consultoris, una nena encantada amb el patinatge artístic. Qualsevol malaltia és una vivència solitària -i una malaltia crònica condueix sovint a una vida solitària-, però la Laura lluita per viure en el món de tots i perquè el dolor no defineixi qui és i com viu.

Inquiets | Linn Ullmann

Sant Cugat del Vallès: Editorial Les Hores, 2021

SinopsiEll és un prestigiós cineasta suec, un home obsessionat per l’ordre, la puntualitat i el control. Ella és la seva filla, la petita de nou germans, fruit de la relació amb una actriu que havia dirigit, la seva musa. Cada estiu, des que era una nena, ha visitat el seu pare a l’illa llunyana de Fårö, al mar Bàltic. Ara que ella és una jove escriptora i ell un home gran, projecten fer un llibre sobre la vellesa, la memòria, el llenguatge i la pèrdua. Ella farà les preguntes. Ell les respondrà. La gravadora enregistrarà les converses. Però el declivi físic i mental del pare i finalment la mort deixaran el projecte a mitges.

Història del fill | Marie-Hélène Lafon

Barcelona: Angle Editorial, 2021

SinopsiTot arrenca al poble de Chanterelle el 1908 quan els peus nus d’un infant trepitgen el parquet d’una casa mig adormida i, mentre els adults feinegen a baix a la cuina, espera al capdamunt de l’escala que el carilló toqui dos quarts de vuit. Tot seguit Marie-Hélène Lafon desplega, recorrent tot un segle, la història d’una saga familiar, o més aviat, com un secret afecta les vides de tota una família. Nascut el 1924 André creix a Figeac, a casa dels seus tiets, envoltat de cosines. La seva mare, Gabrielle, que viu a París, només el veu durant les vacances. El misteri del naixement d’André -i el seu pare desconegut- tenyeix la vida familiar al llarg de quatre generacions amb silencis i penombres, amb amor, tendresa i patiment.

L’Infame Rosalie | Évelyne Trouillot

Manresa: Tigre de Paper, 2022

Sinopsi: En un context d’enverinaments generalitzats a les plantacions, de resistència i lluita dels cimarrons i de repressió creixent, la Lisette, nascuda en esclavitud, descobreix a través dels relats de la seva àvia Charlotte i de la seva padrina, Man Augustine, el dolor de la llibertat perduda i la memòria de la travessia a bord del negrer Rosalie. Des de la tia Brigitte a la Gracieuse, la cortesana, cadascuna de les dones d’aquesta història dibuixa una cara de la resistència i de la lluita contra l’opressió.

Quan el xiula el tren | Núria Albó

Barcelona: Viena Edicions, 2022

Sinopsi: Una trobada fortuïta en un tren i un crepuscle de tardor desvetllen en la Rosa un seguit d’imatges, que semblaven oblidades, del seu paisatge íntim, de la seva família… Tot d’una, la guerra, la postguerra, els diferents llocs on ha viscut, la gent que ha estimat, desfilen pel seu record com els meandres d’un riu plàcid en aparença, però que, de tant en tant, amaga remolins inesperats.

El paradís no era això | Marta Batallé

Barcelona: Editorial Empúries, 2022

Sinopsi: L’edifici del Raval on viuen posa en relació la Mai, l’Helena i el Santos, tres personatges de tres generacions diferents, cadascun vivint una crisi personal en el marc d’un barri on els extrems -gent, diners, cultures- es toquen. La Mai és a la vintena, una noia reivindicativa, vivint la precarietat de feines i relacions i amb un drama familiar que l’oprimeix.

L’agonia de Bakunin | Àngel Casas

Barcelona: Univers, 2022

SinopsiPer aquestes pàgines transiten personatges excepcionals: Bakunin, un gos petaner capaç de fer esclatar Barcelona en flames, una rebel antisistema amb un dels hereus d’una de les grans fortunes de Barcelona; mossèn Tomàs i sor Deborah, fervents defensors de la resistència contra el celibat; un escriptor de novel·les policíaques assassinat al seu apartament quan estava a punt d’entregar el seu últim best-seller o un autor del tot incapaç d’escriure sobre personatges femenins, fins que un bon dia recorda una amiga que deia que creia que havia follat poc.

Un cert somriure | Françoise Sagan

Barcelona: Viena Edicions, 2022

SinopsiLa Dominique estudia dret a París i s’esforça per no morir-se d’avorriment. A la universitat coneix en Bertrand i comencen a sortir. Un dia entren a un cafè i es troben amb l’oncle d’en Bertrand, en Luc, un seductor que voreja la quarantena i que, tot i ser casat, té una merescuda fama de frívol i inconstant. De mica en mica, en Luc i la Dominique comencen a coincidir, conscients que l’atracció mútua que senten és cada cop més intensa, i també que la relació serà tan efímera com dolorosa. Però com resistir-s’hi?

Fes memòria, Bel | Vicenç Riera Llorca

Martorell: Adesiara Editorial, 2021

SinopsiTestimoni dels Fets d’Octubre del 1934 a partir dels esdeveniments públics de mes relleu i dels fets quotidians de les classes treballadores, que constitueixen les veritables protagonistes de l’obra. Com tothom sap, la pugna entre el govern català i l’espanyol va provocar una gran tensió, amb aldarulls i fins i tot pèrdues humanes, i va desembocar en la suspensió de l’autonomia, l’anul·lació de l’Estatut i la detenció del president Companys i dels seus consellers (entre molts altres represaliats), que foren sotmesos a consells de guerra sumaríssims.

 

Novel·la juvenil

Memorial de Tabarka  | Ponç Pons

Barcelona: Gran Angular, 2022

Sinopsi: N’Ismael s’embarca com a polissó a «Il Corso», on coneix Gunhar, un mariner noble que l’adopta com a fill, i Enzo, un metge fracassat que li ensenya moltes coses. Però un dia cauen presoners d’Aben Yusuf, un pirata cruel i sanguinari que els porta a la ciutat de Tabarka. Allà hauran de passar una prova molt dura.

El Tercer xampinyó | Jennifer L. Holm

Barcelona: Viena Edicions, 2022

SinopsiEl famós científic Melvin Sagarsky ha tornat a casa de la seva neta Ellie decidit a sacsejar la seva vida plàcida i calmada. Perquè en Melvin no és un avi com els altres. Fa un any va descobrir una fórmula de rejoveniment del cos que va provar primer de tot en ell mateix, i ara va pel món amb l’aparença d’un noi de catorze anys, encara que quan obre la boca, és ben clar que continua sent un vell maniàtic i malcarat.

 

Sense filtres i en mode avió | David its me

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiLlibre dinàmic, ple de curiositats, moooolt d’humor i apunts personals del tiktoker del moment: David its me. Des d’una mirada al món dels creadors de contingut, a reflexions íntimes que mai abans havia desvetllat, i per suposat, la recepta secreta dels canelons de l’àvia! Un llibre imprescindible per als seus fans.

 

Una corona d’ombres | Tricia Levenseller

Barcelona: Fanbooks, 2022

Sinopsi: En un món en què les joves no accedeixen al poder si no és a través del matrimoni, l’Alessandra té molt clar el seu pla: enamorar el Kallias, Rei de les Ombres, casar-se amb ell, assassinar-lo i quedar-se amb el seu regne. Perquè l’Alessandra, calculadora i fascinant, no és la típica princesa de conte… Però el Kallias tampoc és el típic príncep blau. Distant, implacable, enigmàtic; ningú sap fins on arriba el seu poder, ni quin és el camí del seu cor.

 

Una noia N.O.R.M.A.L. | Anna Manso

Barcelona: Cruïla, 2022

SinopsiLa Ru té quinze anys, dos germans grans que li fan la vida impossible, un pare maniàtic, una mare xerraire compulsiva i dues amigues de l’ànima. I el Sami, el company de l’institut que està penjat per ella… La Ru només somia a tocar el dos de casa per viure en un ranxo de cavalls als Estats Units. Pero, per aconseguir-ho, necessita diners, i per això decideix buscar feina del que sigui.

Ciutats de fum | Joana Marcús

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiL’Alice mai no ha sortit al món. Sopa a les nou en punt, dorm exactament vuit hores, mai no té una arruga a la roba, parpelleja 86.400 vegades i respira 30.000 vegades al dia, només parla quan li pregunten, mai no ha alçat la veu i, el que és més important, mai no s’ha preguntat què passaria si tot canviés.

Like: blanc | Gemma Pasqual Escrivà

Barcelona: Barcanova, 2022

SinopsiEls pitjors presagis del canvi climàtic s’han fet realitat, la Torre de Londres, els centres històrics de València, Nàpols, Barcelona i Sant Petersburg han desaparegut. Nova York s’ha convertit en una nova Atlantis, la torxa de l’Estàtua de la Llibertat sura entre les aigües. La Reconstrucció és la solució, però només es podrà salvar una part de la humanitat.

Ravens | Kass Morgan, Danielle Paige

Barcelona: Fanbooks, 2022

SinopsiKappa Rho Nu no és una germandat femenina com les altres. Les seves festes i els seus actes per recaptar fons són els més exclusius de tot Westerly College. A simple vista, les Ravens, com es fan dir, són les típiques noies que regnen en una escola…, però el vel de la vida universitària cobreix un secret de centenars d’anys: en realitat són un aquelarre de bruixes. La Scarlett Winters sempre ha sabut que és una bruixa, i està decidida a ser la presidenta de Kappa Rho Nu, com ho van ser la seva mare i la seva germana. Té un pla, però si el seu dolorós passat surt a la llum tota la vida se li podria ensorrar.

La pregunta | Arturo Padilla

Barcelona: Animallibres, 2021

SinopsiEn Pol es una estrella d’Instagram. Aparentment viu feliç i despreocupat, nomes pendent dels seguidors i dels likes que generarà cada nova publicació que s’empesqui. Fins al dia que se li mor l’avi, que es nota al fons de l’ànima una mena de fiblada en forma de pregunta: on deu ser, ara, l’avi? Demana respostes a les persones que l’envolten: a la tieta budista, a l’amic musulmà, al quiosquer jueu…, i s’adona que cada religió ofereix les seves. Pero… s’està fent la pregunta adequada?

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments