Inici Actualitat Aniol Florensa presenta a Taradell el seu últim llibre ‘Lladrucs a les...

Aniol Florensa presenta a Taradell el seu últim llibre ‘Lladrucs a les estrelles’

0
COMPARTIR

El taradellenc Aniol Florensa ha presentat aquest dissabte al migdia a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font la seva darrera novel·la ‘Lladrucs a les estrelles’. La novel·la està editada per Llibres del Delicte, i va obtenir el passat octubre de 2021 el 3r Premi Vilassar de Noir de novel·la negra en català. La publicació del llibre formava part del premi.

La presentació ha comptat amb el mateix autor i l’editora de Llibres del Delicte, Irene Solanich, que han conversat al voltant de la novel·la. Una història que Florensa va escriure entre 2016 i 2018 quan es va agafar un temps sabàtic a França. Va ser durant la pandèmia que va reescriure la història amb clau d’humor. “Ho vaig escriure en gènere negre i ho vaig reescriure amb humor”, ha explicat.

‘Lladrucs a les estrelles’ combina dues trames que se situen en un poble imaginari, però inspirat en el Maresme, ja que Florensa va viure a Vilassar de Dalt. Una situada al 1999 quan Ricky marxa del seu poble, Sant Tòfol, arran d’una desgràcia familiar. I l’altra, situada al 2019, quan en Narcís, aspirant a escriptor, comença a treballar de documentalista en una editorial i ha de recopilar informació sobre un crim de 20 anys enrere a Sant Tòfol. La novel·la juga amb l’humor negre, tot i que “també té un punt de seriositat i tragèdia”, ha explicat.

Aniol Florensa havia publicat anteriorment els llibres ‘Kentucky’ (2017) o ‘L’últim esmolet’ (2019). Actualment, també és membre del jurat del Premi Solstici de Taradell, el director del programa ‘APM’ de TV3 i també és guionista i escriptor.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments