Inici Actualitat Crítica literària: ‘Olor de difunt’ de Ludmilla Lacueva

Crítica literària: ‘Olor de difunt’ de Ludmilla Lacueva

0
COMPARTIR

Títol: Olor de difunt

Autor: Ludmilla Lacueva (Andorra, 1951)

Editorial: Columna

Any: 2021

Pàgines: 215

Llengua: català

Preu: 17,50 €

Sinopsi: Quan la policia d’Andorra descobreix els cadàvers d’un empresari milionari i la seva amant, els fantasmes d’un altre crim de fa setanta anys tornen per atemorir els que van viure la desventura de Cal Poncella. Dues desgràcies unides per una mateixa arma del crim.

En Cerni Llop, comissari encarregat de la investigació i l’exbatlle en Climent Masoliver, l’únic que sap del cert què va passar anys enrere, hauran de resoldre un trencaclosques tan abrupte com els canvis que ha viscut Andorra en les darreres dècades. La resolució dels nous assassinats ajudarà a tancar les ferides del passat?

Crítica literària (Núria Martínez): Estem davant la tercera entrega de novel·les protagonitzades pel comissari Cerni Llop i l’exbatlle Climent Masoliver. Els vàrem conèixer a ‘Mort sota Zero’ i ‘Scrap Mortal’. Ens situem novament al país veí, Andorra.

La trama comença quan la policia alertada per la desaparició de Joaquim Montmeló, un empresari immobiliari dels més importants, troben el seu cadàver al costat de la seva jove amant, la Maribel Espada. Aquest tràgic succés despertarà fantasmes del passat, exactament de setanta anys enrere. Els dos fets, l’amor de l’actualitat i la del passat, comparteixen una peculiar arma del crim.

L’autora ens presenta un veritable trencaclosques on anirem de l’Andorra actual a la dels anys cinquanta; a Barcelona en diferents anys i on veurem els fets succeïts en l’actualitat i el passat i coneixerem la dissort de diversos personatges i coneixerem una part del passat d’en Climent que serà quant a poc sorprenent.

Anar encaixant les peces és fàcil, a mesura que avances en la lectura ho van fent mil·limètricament i vas veient la relació entre tots els fronts que la Ludmilla ha obert.

A través dels salts al passat també anem coneixent part de la història del Principat: els seus costums, les dinàmiques, les cases pairals i el paper que jugaven unes i altres.

Els afers amorosos, enganys, infidelitats recurrents… tat del passat com del present, també omnipresent és el poder dels diners, que sembla que ho permetin tot, i de certes famílies, que creuen estar per sobre del bé i del mal; les amistats i la corruptela en els negocis són els temes de rere fons d’aquesta novel·la.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments