Inici Actualitat El taradellenc Carles Furriols en vaga de fam per defensar el català...

El taradellenc Carles Furriols en vaga de fam per defensar el català a l’escola

0
COMPARTIR
Foto: ACN

Dos activistes van iniciar dimecres a Vic una vaga de fam en defensa del català com a llengua vehicular a l’escola. Un d’ells és el taradellenc Carles Furriols. L’altre és el balear Jaume Sastre, que ja al 2014 va deixar de menjar durant 41 dies contra la política educativa del president balera, José Ramon Bauzà.

En aquest cas la protesta es fa per defensar el català com a llengua vehicular a l’escola. La protesta s’allargarà fins al 28 d’abril quan es preveu que el Parlament voti la modificació de la Llei de política lingüística. Alerten que la modificació de la llei catalana crearà jurisprudència al País Valencià i a Illes Balears.

Durant la vaga de fam, els dos activistes s’allotgen al Consell Local per la República de Vic. En la presentació que van fer als mitjans, els dos activistes van denunciat els atacs de la justícia espanyola contra el català i contra el moviment independentista i van fer una crida a la mobilització i a “plantar cara” a aquests atacs. També van criticar i acusar els jutges perquè són els primers que no dicten sentències en català. “Com s’atreveixen a imposar un 25% de català (a les escoles) si els jutges només fan un 7% de sentències en català a Catalunya?”, es preguntava amb indignació el docent balear.

En aquest sentit, ha fet una crida perquè cada persona es mobilitzi des de la seva situació i ha assenyalat la necessitat de crear una caixa de resistència per a tots aquells professors i altres professionals que decideixin no acatar la sentència del 25% a les escoles. També van dir que cal que els els partits independentistes no donin suport a la modificació de la Llei de política lingüística i van fer una crida a mobilitzar-se en els propers dies per evitar que es creï jurisprudència amb aquesta modificació de la llei catalana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments