Inici Actualitat El segon pavelló d’esports de Taradell podria ser una realitat a finals...

El segon pavelló d’esports de Taradell podria ser una realitat a finals del 2023

0
COMPARTIR
Render sobre com serà la nova pista poliesportiva

“És una prioritat per a nosaltres. No sabem quan però es portarà a terme. El tirarem endavant i l’acabarem. El prioritzarem per davant d’altres coses perquè és una necessitat”. Així va defensar el projecte del segon pavelló municipal de Taradell, l’alcaldessa Mercè Cabanas, aquest dilluns al vespre en la presentació del projecte construcció del nou espai poliesportiu. El ple de l’Ajuntament de Taradell (amb majoria absoluta d’ERC) aprovarà aquest dijous el projecte bàsic i el d’execució que preveu les dues primeres de les cinc fases que tindrà la construcció.

I és que no només es construirà una segona pista just al costat de l’actual pavelló municipal, sinó que el projecte també preveu remodelar i adequar l’actual pavelló (construït el 1991) perquè s’adequiï a la normativa vigent i incorpori millores en eficiència energètica. La presentació del projecte es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell amb la presència de l’alcaldessa, el regidor d’Esports, Lluís Rodríguez, l’arquitecte tènic Miquel Sellés, i les dues arquitectes que han dissenyat el projecte executiu, Laia Molist, arquitecta municipal, i Laura Padrós, arquitecta.

4,4 milions d’euros de pressupost

Es preveu que les cinc fases d’execució tinguin un pressupost aproximat de 4,4 milions d’euros. Des de l’equip de govern d’ERC són conscients del cost, però tal i com va explicar l’arquitecta municipal, Laia Molist, després de valorar els pros i contres es va apostar “per un projecte més ambiciós i costós, perquè a la llarga tingués tot el que es necessita” i “perquè costaria més una futura ampliació” d’una petita pista poliesportiva. Per això, el projecte ja contempla una pista reglamentària, un espai de graderies, nous vestidors i millores de l’actual pavelló i canvis estructurals per integrar i relacionar els dos equipaments esportius.

Les dues primeres fases, que són les que s’aprovaran en el ple municipal de dijous, tenen un cost d’uns 2,4 milions d’euros. La intenció és licitar l’obra de la primera fase al juny d’aquest 2022 i iniciar les obres entre el setembre i octubre d’aquest any. Les previsions aproximades calculen que al setembre de 2023 es podria començar a utilitzar la nova pista, tot i que el projecte no estaria acabat. És a dir, s’hauria fet tot l’enderroc de la casa que hi ha al terreny, moviment de terres, pavimentació, coberta i il·luminació principal. Llavors s’hauria d’acabar de fer la segona fase que completaria l’estructura externa i la connexió amb el pavelló existent. La primera fase té un pressupost d’1,4 milions d’euros, mentre que la segona tindria un cost d’uns 948.000 euros.

L’equip de govern té intenció d’acollir-se a noves convocatòries de subvencions per finançar les dues primeres fases més imminents. De fet, ja fa mesos va obtenir un crèdit de 900.000 euros i té concedida una subvenció de 500.000 per part de la Diputació de Barcelona, que ha d’acabar de concretar-se amb l’aprovació del projecte.

Render sobre com serà la nova pista poliesportiva

Remodelació de l’actual pavelló

Les fases 3 (cost d’uns 223.000 euros) i la 4 (743.000 euros) serviran per adequar l’actual pavelló a la normativa vigent, instal·lar detectors d’incendis, col·locar il·luminació led, obrir noves sortides d’emergència, modificar les instal·lacions existents, canviar cablejat i distribució d’instal·lacions relacionades amb la biomassa, entre d’altres. També per arreglar vestidors i els passadissos existents.

La cinquena fase (cost de poc més d’un milió d’euros) serviria per construir els nous espais de vestidors, l’escala i ascensor que connectaria les dues plantes, una zona de bar i la nova recepció. I és que el projecte preveu que l’entrada als dos pavellons no es faci per l’actual entrada, sinó per la banda contrària venint pel Pujoló i encarada a l’EAS.

L’alcaldessa Mercè Cabanas va explicar que el futur pavelló “ha de respondre a les necessitats dels propers 20 anys” i que el poble en té “una necessitat real”. També va recordar que el segon pavelló era una promesa electoral de l’actual equip de govern.

Render sobre com serà la nova entrada als dos pavellons

El projecte executiu que es va presentar aquest dilluns parteix d’un treball que es va iniciar el 2019 amb un informe de la Diputació de Barcelona per estudiar els possibles usuaris, la viabilitat i l’avantprojecte. Més tard, a inicis del 2021 es va fer un focus grup de treball per identificar les necessitats, i posteriorment es va plantejar un estudi de viabilitat que va concretar que la millor opció era un projecte ambiciós. L’arquitecta Laura Padrós també va explicar que el nou accés servirà per accedir als dos pavellons i es farà a nivell de graderies. El desnivell del terreny entre un pavelló i l’altre farà que el nou pavelló quedi per sota del nivell de carrer. Així des de l’Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer i del carrer Catalunya hi haurà zones obertes per poder contemplar què passa a dins. L’accés actual al pavelló quedarà eliminat i en aquells espais hi quedaran uns locals independents, mentre que al peu de les actuals escales s’hi podrà fer l’accés rodat i de manteniment a la nova pista.

Render sobre com serà el nou pavelló exteriorment des de l’Avinguda Mossèn Cinto Verdaguer

El nou pavelló preveu també nous vestidors que el projecte contempla que a l’hora de construir es pugui acabar de definir com seran en funció dels futurs usuaris que tindran els equipaments esportius. També preveu estructures superiors amb obertures per deixar entrar la llum solar i evitar l’ús d’il·luminació durant el dia o estructures que permetin sectorialitzar la pista en funció de necessitats esportives concretes. La pista del pavelló està previst que sigui de parquet.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments