Inici Actualitat La depuradora de Taradell comença a funcionar amb energia solar

La depuradora de Taradell comença a funcionar amb energia solar

0
COMPARTIR

L’estació depuradora d’aigües residuals de Taradell és la segona d’Osona que ha començat a funcionar amb mòduls fotovoltaics. Aquesta depuradora, propietat del Consell Comarcal d’Osona, ja compta amb 86 mòduls fotovoltaics de 450W, situats a les teulades de l’equipament, que donen una potència de 39,7 kWp.

D’aquesta manera, podrà cobrir fins al 18% de la demanda energètica de la depuradora a través dels 57.900 kWh anuals que té previst produir. La depuradora té un consum d’uns 335.000 kWh anuals.

A nivell d’estalvi econòmic, la instal·lació de mòduls fotovoltaics es traduirà en uns 9.200 euros anuals d’estalvi. I pel que fa a l’estalvi d’emissions de gasos efecte hivernacle, aquest serà de 8,6 tones de CO2 a l’any. La instal·lació ha tingut un cost de més de 30.000 euros.

Segons l’Ajuntament de Taradell, al municipi ja hi ha 74 instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum en base a les dades del Registre d’Autoconsum de Catalunya. Un increment del 124% respecte al 2020, que situa Taradell com el segon municipi d’Osona amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autconsum per darrere de Vic.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments