Inici Actualitat El taradellenc Ferran Garcia publica la seva darrera novel·la ‘Guilleries’

El taradellenc Ferran Garcia publica la seva darrera novel·la ‘Guilleries’

0
COMPARTIR

Aquest dimecres arriba a les llibreries la nova novel·la del taradellenc Ferran Garcia. Es titula Guilleries i ha estat editada per l’editorial Males Herbes.

La novel·la ‘Guilleries‘ està ambientada a Taradell i la Plana de Vic, en els darrers anys del segle XIX i se centra en la figura d’en Boi i el seu passat i en descobriments al voltant de l’amistat, l’amor, la crueltat i el dolor. Segons l’editorial, es tracta d’un “western crepuscular, una novel·la de formació sobre la culpa i la redempció, que celebra la vida en totes les seves manifestacions. Una bellesa que no s’atura davant la violència i la brutalitat més antigues”. La història està ambientada durant les guerres carlines als boscos de la plana de Vic.

Ferran Garcia és taradellenc, tot i que fa diversos anys que per temes professionals no hi resideix, i és escriptor de novel·les i poesia, al marge de la seva ocupació professional com a coordinador de l’àrea d’investigacions de l’organització VSF Justícia Alimentària Global. Ha publicat les novel·les ‘Recorda que moriràs‘ (2016) i ‘Blasfèmia‘ (2019). En poesia és autor de ‘Larva‘ (Premi de poesia Pare Colom, Lleonard Muntaner Editor, 2017) i del poemari inèdi ‘Magror‘ (XXI Premi de poesia Pere Badia, 2021). També és autor de relats i contes com ‘Deu relats ecofuturistes‘ (2106), ‘Contes per al (des)confinament‘ (2020) o ‘Escut i altres contes‘ (2020).

La novel·la també sortirà publicada en castellà per l’editorial La Fuga amb el títol ‘Maleza‘.

Podeu visionar aquest capítol de ‘Sotabosc’, la sèrie documental de l’editorial Males Herbes amb autors de seu catàleg i que està protagonitzat per Ferran Garcia i rodat a les Guilleries.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments