Inici Actualitat Taradell recupera aquest 2022 la Festa Major d’hivern, després de la suspensió...

Taradell recupera aquest 2022 la Festa Major d’hivern, després de la suspensió de l’any passat

0
COMPARTIR

Sant Sebastià és un dels dos patrons de Taradell i coincidint amb la seva festivitat aquest dijous 20 de gener, el municipi celebrarà la Festa Major d’Hivern. Coneguda com la Festa de Sant Sebastià és un clàssic taradellenc amb la xocolatada popular i les danses com a principals protagonistes. Aquest 2022 la Festa pràcticament viurà un ambient de normalitat, després que al 2021 se suspenguessin els actes. Malgrat la pandèmia i les mesures anti-Covid que caldrà tenir en compte, es celebraran tots els actes més tradicionals i se n’han programat de nous.

Dijous a les 10 del matí hi haurà la popular xocolatada popular i un dels actes més autèntics de la Festa de Sant Sebastià, quan antigament les cases del carrer i les seves mestresses bullien grans olles de xocolata desfeta per repartir a matí. La xocolatada s’oferirà en gots individuals i amb talls de coca individuals.

A les 11 del matí hi haurà la missa en honor a Sant Sebastià a l’Església Sant Genís, que comptarà amb la participació dels pabordes del Ball del Ciri i les autoritats del consistori. A aquesta mateixa hora començarà una cercavila de gegants des de l’Ajuntament amb la Colla Jove de Geganters i Grallers de Taradell. A les 12 hi haurà el segon acte tradicional. El Ball del Ciri tornarà a la Plaça de les Eres amb la seva dansa i amb les demostracions de balls dels grups infantils de l’Esbart Sant Genís de Taradell, acompanyats per la Cobla Genisenca.

Espectacle infantil de tarda i castell de focs

A la tarda al Centre Cultural Costa i Font s’hi farà un espectacle infantil, que comptarà amb dues sessions per evitar massa concentració de públic. La primera sessió serà a 2/4 de 5 de la tarda i la segona a 2/4 de 7. Anirà a càrrec de Farrés Brothers i Cia que posaran en escena l’espectacle ‘Tripula’ on dos científics descobreixen com viatjar amb un globus estàtic. Per reservar entrades cal enviar un correu a reserves@taradell.cat indicant un nom, la quantitat d’entrades i la sessió (es recomana que només entri un adult per nen o fer grups amb un sol responsable).

Com a novetat, a les 8 del vespre tindrà lloc un castell de focs artificials a càrrec dels Diables de Calldetenes a l’Espai 1 d’Octubre.

Les activitats es complementaran el divendres amb un concert de piano, organitzat pels Amics de Santa Llúcia, que es podrà seguir al Centre cultural Costa i Font a les 9 del vespre i que anirà a càrrec del jove Eudald Buch.

Diumenge al matí a les 11 davant l’Església Sant Genís començarà un acte pel poble titulat ‘Pedres i versos’, conduït per Laia Camprubí i Antoni Pladevall Arumí. Consistirà en una ruta per coneìxer el patrimoni local i la seva relació amb la poesia d’autors com mossèn Joan Vilacís, Carles Riba, Clementina Arderiu i Pere Quart. S’enmarca en el projecte ‘Cultura en marxa’, organitzat per l’Ajuntament de Taradell. Les places són limitades i cal inscriure’s al telèfon 93 812 61 00 o reserves@taradell.cat.

A les 6 de la tarda al Centre cultural Costa i Font s’hi farà un concert a càrrec de Guillem Roma amb entrada gratuïta.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments