Inici Actualitat Novetats literàries del mes de novembre de 2021 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de novembre de 2021 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de novembre de 2021. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

La desaparición de Adèle Bedeau | Raymond Brunet

Madrid: Impedimenta, 2021

SinopsiManfred Baumann és un home anodí que porta una vida sense ensurts a la localitat francesa de Saint-Louis. És director de banc, no està casat, menja cada dia a la mateixa taula del Restaurant de la Cloche i se sent orgullós de ser la darrera incorporació al grup de partides setmanals de bridge. Des del seu petit racó del món s’ha fixat a Adèle Bedeau, la cambrera que sempre l’atén. Un matí la noia no va a treballar i aquesta absència posa en alerta els habituals del bistrot.

Quan la mort truca a la porrta | Salvador Balcells

Barcelona: Llibres del Delicte, 2021

Sinopsi: Reus, 1879. Un assassí misteriós posa fi a la vida de tota la família que habitava el mas Periné: pare, mare, fill i els bessons que encara no estaven batejats. En Pere Rosich i la seva dona, la Coia Pibernat, acaben d’obrir la primera agència de detectius privats reusenca, un fet que sacsejarà la societat i les portades dels diaris de la segona ciutat de Catalunya. El tarannà més conservador d’en Pere i el caràcter modern i avançat en els temps de la Coia els ajudaran a investigar no només el cas del mas Periné, sinó també altres entrebancs de l’època: desfalcs, corrupció i fins i tot la venda de nadons.

La casa vacía | Algernon Blackwood

Madrid: Siruela, 2003

SinopsiAlgernon Blackwood (1869-1951) va ser un dels artífexs fonamentals de la gran revolució que va experimentar el conte de por al començament del segle XX. De família aristocràtica i ultracalvinista, des de molt jove es va rebel·lar contra les creences de la seva gent gran, interessant-se per les religions orientals i l’ocultisme, per la qual cosa el seu pare el va enviar al Canadà, on es va veure obligat a exercir els oficis més variats per sobreviure. Buscant millorar la seva situació es va traslladar a Nova York, ia finals del segle XIX va tornar a Anglaterra, on va començar a publicar contes a revistes després de l’èxit d’A haunted Island (1899).

De ninguna parte | Julia Navarro

Barcelona: Plaza Janés, 2021

SinopsiUn viatge als confins de la consciència de dos joves, Abir i Jacob, les vides dels quals es creuen en un camp de refugiats al sud del Líban. Tots dos, eterns exiliats de si mateixos, es trobaran anys més tard a Brussel·les sota el fum de les bombes amb què El Cercle, una organització islamista, sembra el terror al cor d’Europa.

Los seres huecos | Guillermo del Toro y Chuck Hogan

Madrid: Alianza de Novelas, 2020

SinopsiLa vida d’Odessa Hardwicke descarrila quan es veu obligada a disparar el seu company, un agent federal que perd el control de manera inexplicable durant la captura d’un assassí violent. El xut, en defensa pròpia, commociona la jove agent, però el que més inquieta Odessa és l’ens espectral que li ha semblat veure desprendre’s del cos del seu company mort. Hardwicke, que dubta del seu seny i del seu futur a l’FBI, accepta encarregar-se de recollir les pertinences d’un agent jubilat a l’oficina de Nova York. El que hi troba la posarà sobre la pista d’una figura misteriosa: Hugo Blackwood, un home tremendament ric que assegura portar segles viu i que o està boig de remat o és la millor i única defensa de la humanitat davant d’un mal indescriptible.

El despertar | Nora Roberts

Barcelona: Suma, 2021

SinopsiQuan Breen era petita, el seu pare solia explicar-li històries de llocs increïbles, però ara és una noia de vint anys endeutada i sense temps per a contes. Tot i això, la seva vida fa un gir inesperat quan descobreix que és propietària d’una fortuna que la seva mare li ha estat ocultant.

 

Amor a l’art | Tània Juste

Barcelona: Columna, 2021

Sinopsi: A la Barcelona dels anys setanta, l’Olivia està a punt de llicenciar-se a la Facultat de Filosofia i Lletres en l’especialitat d’Història de l’Art. Vinguda del poble cinc anys abans, viu al barri Gòtic amb el seu avi, un antiquari del carrer de la Palla al qual ajuda en les seves estones lliures, alhora que surt amb un reporter gràfic que cobreix els esdeveniments més rellevants del franquisme.  Durant el buidatge d’un pis d’un important coŀleccionista d’art, d’origen austríac, l’Olivia descobreix l’autoretrat de la Valèria Sans, una pintora d’avantguarda desconeguda que va viure al Montparnasse dels anys vint i es va relacionar amb els grans artistes del moment.

Rates de biblioteca | Sebastià Bennasar

Gandia: Lletra impresa, 2021

SinopsiEscriptors, lletraferits, bibliotecaris, lectors i fins i tot rates de biblioteca poblen l’univers de Sebastià Bennasar. Aquest volum aplega una part important dels relats que l’escriptor ha anat publicant al llarg dels darrers vint anys, sempre guiats pel fil conductor de la lectura i l’escriptura. Cadascuna d’aquestes peces ens parla de la importància cabdal dels llibres en la nostra vida quotidiana.

 

Novel·la juvenil

L’espectre | Asa Larsson i Ingela Korsell

Barcelona: Estrella Polar, 2016

SinopsiÉs desembre; s’acosta el dia de Santa Llúcia. No obstant això, els veïns de Mariefred no s’imaginen quina celebració tan terrorífica viuran aquest any. El Més Enllà i tres espectres malignes comencen a vagar pel poble.

 

Todas mis respuestas | Cherry Chic

Barcelona: Montena, 2021

SinopsiTres cosins, un estiu, una casa i una guingueta davant del mar. Felip ha perdut la feina, la seva xicota li ha posat les banyes amb el seu millor amic i s’ha vist arrossegat a viure amb els seus cosins immadurs. Té un estiu per canalitzar la seva vida i, per si no n’hi hagués prou, apareix una noia amb pinta de tenir més problemes que ell a qui li resulta impossible resistir-se… Si la vida et posa el món al revés… gaudeix de les vistes!

Cartes a Shakespeare | Èlia Espinosa

Barcelona: Llibres del Delicte, 2021

SinopsiLa Margo treballa a una cafeteria de la ciutat anglesa de Leeds per pagar la universitat. Es veu sovint amb la seva amiga Júlia i manté una bona relació amb la seva mare, especialment des que el pare va morir. Fins que la mare mor, aparentment de manera accidental. Llavors el seu món es desfà. Poc després, la Margo coneix un noi misteriós amb uns ulls blaus impactants que li explica que havia treballat amb els seus pares i li demana ajuda per trobar un llibre que ells custodiaven.

El ball dels morts | Care Santos

Barcelona: Fanbooks, 2021

SinopsiLa Isabel és una jove reina que se sent traïda per tots els que l’envolten. La Lília és una lladre de tombres amb un únic somni: fugir ben lluny de casa del seu oncle, amb qui viu miserablement des que van morir els seus pares. El Fidel és un orfe a qui cada nit, incomprensiblement per a ell, assetja el fantasma del seu doble. Units per l’atzar, tots tres s’embarcaran en una trama inquietant en què les intrigues de poder, les societats secretes i alguns dels personatges més influents i perversos de l’època els obligaran a lluitar per escapar del seu destí i de forces malèfiques que pretenen governar el futur de la humanitat des de les tenebres.

La belleza del mundo | Cory Anderson

Barcelona: Editorial Océano, 2021

Sinopsi: La vida pot ser brutal. Jack ho sabia. Jo també. De vegades em pregunto per què les coses succeeixen així. La gent diu que batre de les ales d’una papallona al Brasil pot provocar un tornado a Texas. Vaig sentir batre de les ales quan Jack i jo ens vam conèixer? Vaig sentir el tornado que s’acostava? En mirar enrere, crec que sí. Jack va caminar davant dels meus ulls i tot va canviar.

La bruja de Berchtesgaden | Beatriz Osés

Barcelona: Edebé 2021

Sinopsi: Una trucada del comissari Roth traurà Albert dels seus estudi de criminologia a Amsterdam i el farà tornar a Bremen. Han mort dos adolescents i, ateses les característiques que envolten els crims. la seva col·laboració resultaria molt oportuna.

 

Atrapats | Xavier Gual

Barcelona: Fanbooks, 2021

Sinopsi: Un grup d’amics aprofitaran les vacances de Nadal per entrar d’amagat al seu institut. L’excusa serà enregistrar un curtmetratge de terror i passar-s’ho bé. No sospiten, però, que una gran nevada els complicarà els plans. Mentre es fa fosc, dubtaran si estan del tot sols o si les llegendes més esgarrifoses poden convertir-se en realitat.

 

La torre de Neró | Rick Riordan

Barcelona: Kimera, 2020

SinopsiUs podeu creure que en Zeus m’ha desterrat de l’Olimp i m’ha convertit en un patètic adolescent mortal? Fins ara he aconseguit sobreviure als enfrontaments d’un rei romà i el seu exèrcit de morts vivents, als letals emperadors Calígula i Còmmode, i als atacs d’esperits malignes. No és prou, aix? Sembla que m’espera un últim repte… i no serà senzill. La Meg i jo hem de seguir una profecia descoberta per l’harpia Ella que ens durà fins a la Torre de Neró, a Nova York. I això no és el pitjor. Sembla que hauré de fer front al meu enemic Pitó amb aquest cos mortal inútil! Espero que en Percy Jackson i la resta d’amics del Camp Mestís em puguin ajudar, si no aquesta podria ser la meva última aventura…

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments