Inici Actualitat Emotiu acte d’homenatge a Josep Miret en la presentació del llibre “Desenterrar...

Emotiu acte d’homenatge a Josep Miret en la presentació del llibre “Desenterrar l’oblit”

0
COMPARTIR
Biblioteca de Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va retre un acte d’homenatge a Josep Miret i Paquita Buron aquest dissabte al matí, i on va servir, a més, per presentar el seu llibre “Desenterrar l’oblit“, escrit també per Jordi Oliva i Rosa Papell. Un esdeveniment conduït per la directora de la biblioteca, Eva Leucó, i on també hi va participar Rosa Papell, Jordi Oliva, l’alcaldessa Mercè Cabanas i la regidora de Cultura Míriam Martínez.

Jordi Oliva, impulsor del projecte de dignificació de la fossa comuna de la Guerra Civil a Cervera i persona que va treballar conjuntament amb Miret, va afirmar que “estem orfes de companys i amics en l’acte d’avui” i va recordar que sense ells la publicació del llibre no hauria estat possible. Una obra Desenterrar l’oblit que es tracta d’un recull de memòries en forma de 20 textos que intenten donar testimoni de l’experiència de dignificació de la fossa militar del cementiri de Cervera amb l’objectiu de tenir consciència del passat i que ha de permetre obrir els ulls sobre el futur que volem.

En el torn de paraula de Rosa Papell, professora de l’escola Sant Genís i Santa Agnès, va explicar que “la presentació del llibre hauria de ser un dia d’alegria, però no ho és del tot i va llegir una emotiva carta de comiat agraïnt tota la feina que va fer Miret pel poble de Taradell, i la seva amistat personal amb ella i amb molts dels presents.

Biblioteca de Taradell

En la mateixa línia, tant l’alcaldessa Mercè Cabanas i la regidora de Cultura Míriam Martínez, van agraïr l’implicació de Miret en diverses entitats del poble i van destacar molts dels seus articles que permetien compartir “la seva dedicació, rigor en la recerca i esforç amb tots els projectes en els quals es va implicar”, un dels darrers fet realitat amb la publicació del llibre.

Un acte que va acabar amb la visualització d’un vídeo amb el recull de les imatges més destacades de Josep Miret a Taradell i amb la veu d’algunes persones properes a la seva persona.

Biblioteca de Taradell
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments