Inici Actualitat La Font Gran de Taradell té una nova font d’aigua potable

La Font Gran de Taradell té una nova font d’aigua potable

2
COMPARTIR

En els dies de Festa Major es va posar en marxa una nova font d’aigua potable al Parc de la Font Gran de Taradell. Aquesta font està diferenciada físicament de la principal amb 7 brocs i el cap de lleó.

L’aigua que brolla per les set fonts de la Font Gran prové directament de la mina i no ha estat tractada. Per tant, no té garanties sanitàries i, en funció de l’època de l’any, els anàlisis demostren que conté nitrats. De fet, hi ha un cartell que així ho indica. Conscients d’això, des de l’Ajuntament de Taradell van considerar necessari habilitar un punt d’aigua potable, ja que, com explica el regidor d’Urbanisme i Sosenibilitat, Joan Canó, “hi ha molta gent va a berenar a la Font Gran, hi passeja el gos o s’hi fan activitats”.

La nova font d’aigua potable està ubicada just al costat dels bancs de pedra. S’ha integrat una canella en la pedra per on surt l’aigua, com si fos una font natural. Aquesta s’acciona amb el peu a través d’un polsador situat al costat del recipient de la base. Per fer arribar l’aigua s’ha realitzat una conducció amb tuberia que es connecta a la xarxa d’aigua potable municipal, que té garantia sanitària com la resta de fonts municipals que hi ha al poble.

Fa un any l’ajuntament de Taradell va tornar a fer rajar aigua a la Font Gran, de la qual no en sortia aigua des de feia anys.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Santi Estragués
Santi Estragués
30 agost 2021 11:56

Un gran encert. De fet, i és bo recordar ja que els articles sovint s’obliden, que sempre havíem tingut si no vaig errat un punt d’aigua potable a la Font Gran, justament el 7è broc. De fet per allà rajava aigua potable sense mesura i anava al riu, i per aquest motiu, amb poca traça arquitectònica això potser és cert, es va col·locar ja fa anys l’aixeta reguladora, que l’any passat va ser subtituïda per una de més adient, això si, treient d’allà l’aigua potable i amb la promesa que de seguida es posaria una font, que finalment ha arribat… Llegeix més »

Jordi
Jordi
30 agost 2021 11:05

Molt bona idea!
Ara només queda que el restaurant torni a obrir. És un lloc ideal, especialment a l’estiu.
Algú sap si tornarà a sortir a concurs?
Salut!