Inici Actualitat Núria Tuneu és la pubilla 2021 de Taradell i Maria Godayol reivindica...

Núria Tuneu és la pubilla 2021 de Taradell i Maria Godayol reivindica el paper de la dona en el pregó de la Festa Major

0
COMPARTIR

Per segon any consecutiu l’acte del pregó i proclamació de la pubilla de Taradell de la Festa Major es va fer als jardins del Centre cultural Costa i Font. Aquest dimecres al vespre més de 200 persones van seguir l’acte, a l’aire lliure, asseguts, amb mascareta i distàncies de seguretat.

Maria Godayol, presidenta de l’associació Som Dones i vinculada a altres entitats com l’ANC Taradell o el Consell per la República, va ser l’encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de Taradell 2021. Godayol va fer un repàs familiar, reivindicant sobretot la figura de dues dones, les seves dues iaies, dones “inquietes i inconformistes”. També va tenir paraules per la seva mare i la seva filla en un discurs on va reconèixer que “cada una de les dones que he conegut i conec m’han ensenyat alguna cosa cada dia, i dels homes també aprenc”. Godayol va advocar per un futur amb igualtat entre homes i homes, més sostenible, just, lliure i fet conjuntament per homes i dones. “El món és de les persones, de les bones persones”, va concloure.

Maria Godayol també va reinvidicar la feina de les entitats i les “ganes de treballar pels altres” i va destacar que “és un exercici que hauria de fer tothom”.

L’acte que va començar amb un ball dels gegants de Taradell, també va servir per conèixer el nom de la pubilla 2021. Núria Tuneu, actual presidenta de la Comissió de la Festa d’en Toca-Sons, va ser proclamada pubilla, agafant el relleu de Mireia Montaña. Curiosament, aquest any s’escollia la pubilla número 50 de la història de Taradell des de 1971 (cal recordar que l’any 1977 no hi va haver pubilla).

Al llarg de l’acte es van anar projectant diferents vídeos d’entitats taradellenques brindant per la festa major. De fet, el brindis el van poder fer tots els presents, ja que es va passar una copa de cava per a cada una de les persones per poder brindar conjuntament amb cava. L’alcaldessa, Mercè Cabanas, en el seu discurs va afirmar que “hem de veure l’ampolla mig plena perquè el més fàcil hagués estat no fer res”, però va destacar que “confiem en la gent de Taradell i hem de fer activitats per mostrar la capacitat de superar-nos malgrat la pandèmia”. I va qualificar la Festa Major “de transició”, esperant que l’any vinent sigui diferent.

A la part final, l’Esbart dansaire Sant Genís, acompanyat amb l’actuació en directe de la Cobla Lluïsos, va posar en escena un ball de gitanes amb molta brillantor. Diables, cavalls i dansaires van oferir una actuació destacada, que va entusiasmar al públic present.

Podeu veure més imatges de l’acte, clicant a la fotografia inferior.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments