Inici Actualitat La Festa Major 2021 de Taradell recupera alguns actes i proposa moltes...

La Festa Major 2021 de Taradell recupera alguns actes i proposa moltes activitats adaptades al context de pandèmia

0
COMPARTIR

Taradell ja té a punt la Festa Major d’estiu 2021. Per segon any, s’haurà de celebrar en un context de pandèmia i això condiciona la majoria d’actes o d’altres s’han tornat a suspendre. Tot i això, les entitats del municipi i l’Ajuntament de Taradell proposen moltes propostes, que això sí hauran de finalitzar a les 0:30h de la nit a causa de les restriccions preventives establertes per la Generalitat de Catalunya.

L’Espai 1 d’Octubre tornarà a ser el punt que acollirà més actes, juntament amb altres llocs com els jardins del Centre cultural Costa i Font, la Plaça de les Eres o el Pujoló davant de l’EAS. Com a actes suspesos que no es realitzaran per segon any consecutiu, destaquen l’Envelat de la Plaça de les Eres, la Baixada de carretons o el partit de futbol. En canvi, sí que torna la Festa d’en Toca-Sons per partida doble: el 25 amb l’arribada del bandoler i el 24 d’agost amb el Toca-Canalla, i la tradicional xocolatada popular.

Els actes es concentraran entre el 18 i el 29 d’agost. Tots els actes comptaran amb mesures preventives per garantir la seguretat i per assistir-hi també caldrà registre d’assistència prèvia, per poder controlar l’aforament dels espais en cada moment. La inscripció prèvia es pot fer a través de la web de l’Ajuntament (www.taradell.cat/festamajor), clicant a cada acte (la inscripció generarà un codi QR d’accés que arriba al correu electrònic i que servirà per validar l’entrada a l’acte), tot i que el mateix dia també hi haurà manera de registrar-se.

El tret de sortida i pregó

El dimecres 18 d’agost es donarà el tret de sortida amb el tradicional acte d’inauguració de la mostra ‘Taradell exposa’, que es podrà visitar a la sala d’exposicions del Centre cultural Costa i Font. Serà a les 7 de la tarda, i durant tots els dies de Festa Major s’hi podran veure creacions i peces realitzades per diferents taradellencs i taradellenques.

Al vespre hi haurà el tradiconal pregó de Festa Major a partir de les 10 de la nit als jardins del Centre cultural Costa i Font. La pregonera aquest any serà la Maria Godayol, presidenta de l’Associació Som Dones i vinculada amb altres entitats i iniciatives del poble. L’acte servirà també pr proclamar la nova pubilla 2021 de Taradell, que ha d’agafar el relleu de la Mireia Montaña. A l’acte hi actuaran també l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos. L’acte es tornarà a fer per segon any consecutiu als jardins de can Costa, per ser un espai més obert.

Dijous 19 d’agost

Els actes d’aquest dia començaran a les 6 de la tarda amb la ja 8a edició de la Cronodipòsit popular de Taradell, organitzada per Taradell.com, amb premis per als tres participants més ràpids en pujar al capdamunt del dipòsit de Can Costa  i concurs d’instagram per al públic present. Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer una hora abans de l’inici al mateix espai.

A les 7 de la tarda ja començarà la Festa Major Jove a l’Espai 1 d’Octubre. Les restriccions obligaran a començar més d’hora per acabar a les 0:30h. Aquest dia hi haurà un bingo musical (en una propera notícia informarem de les propostes de la Festa Jove).

Divendres 20 d’agost

El dia s’iniciarà amb el 18è Torneig de tennis taula infantil i adult. En aquesta ocasió tindrà lloc al Centre cultural Costa i Font i no al pavelló. A partir de les 9 del matí i per a menors fins a 14 anys. A la tarda a partir de les 3 s’hi disputarà el torneig adult (a partir de 14 anys) i el 5è Torneig de Ping pong. Les inscripcions es poden fer a ttmontrodon@gmail.com o 630503921.

A la tarda (18:30h) hi haurà la primera activitat per al públic infantil i familiar amb un concert de Pop per Xics a l’Espai 1 d’Octubre. En aquest mateix lloc, a les 21:45h començarà el concert de Marcel i Júlia, que portaran la seva gira després del seu segon disc ‘En Òrbita’. Tot seguit (23:15h), darrer concert del dia amb la proposta rapera del Senyor Oca.

Dissabte 21 d’agost

El dissabte s’iniciarà amb inflables d’aigua al bosc del Pujoló, a partir de les 11 del matí, que aquest any substitueixen la Festa de l’Escuma, que ja es va haver de suspendre l’any passat, malgrat estar prevista. A la mateixa hora, organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i Ràdio Taradell, es farà un vermut literari musical als jardins de Cant Costa a partir de les 12 del migdia.

A la tarda, una de les novetats, un taller per aprendre a fer un paller i un concurs de càntirs per veure qui és capaç de beure més ràpid amb càntir a l’Espai 1 d’Octubre a partir de les 6, organitzat per la Taula del Patrimoni. Al vespre les propostes giraran entorn del Sopar de Pagès, que començarà a les 8 a l’Espai 1 d’Octubre. El menús val 8 euros (la venda de tiquets es fa a les oficines de l’Ajuntament) i consistirà en Pa de les Eres amb tomàquet, embotits, postres i beguda (hi ha disponibilitat de menú vegeterià i celíac, que cal indicar-ho en comprar el tiquet). La venda i reserva de taula imprescindible cal fer-ho a les oficines de l’Ajuntament fins el 21 d’agost. En aquest mateix lloc, hi haurà l’actuació del grup de versions Band-idos (21h), que els taradellencs ja coneixen de l’edició 2019 de l’Envelat de la Plaça de les Eres. I, tot seguit, en el marc de la Festa Major Jove actuaran The Tyets (23h).

Diumenge 22 d’agost

En una Festa Major, no hi pot faltar les sardanes vermut (11:30h) hi haurà a la Font Gran amb la Cobla Lluïsos i sota l’organització de l’Agrupació Sardanista de Taradell. Un altre clàssic és el Torneig de volei gespa amateur 4×4, organitzat pel Club Volei Tradell que arriba a la 7a edició. Canvia l’horari i a partir de les 5 de la tarda s’iniciarà al camp de futbol de la Roureda. Cal apuntar-se a roviraca@taradell.cat i el preu és de 15 euros per equip.

Mentrestant, al Centre cultural Costa i Font hi tornarà el teatre, després de l’absència de l’any passat. Serà una proposta de Micro Teatre a partir de 2/4 de 6 a càrrec de la Companyia Drama Dramitis. En total es posaran en escena 4 obres teatrals de 15 minuts. Es tracta de les representacions següents: les comèdies ‘Off line‘, ‘Cartrons‘, ‘Parc de descans‘ i ‘Jo no ronco, respiro fort’.

A les 9 del vespre arriba la Caminada d’en Toca-Sons teatralitzada. La comissió de la Festa d’en Toca-sons i Canya que no és conya canvien d’ubicació i proposa un espectacle teatral amb sortida des de la Plaça de Santa Llúcia per explicar la vida i la mort d’en Toca-Sons. Les entrades s’han de comprar anticipadament al Bar de can Costa al preu de 5 euros abans del 22 d’agost. Cada quinze minuts anirà sortint un grup de 30 persones. Les escenes són estàtiques i complint els protocols preventius de la pandèmia.

Dilluns 23 d’agost

A les 11 del matí es començarà amb un espectacle infantil i familiar des del Passeig Sant Genís amb ‘L’home roda‘ amb el Professor Karoli que mostrarà les seves habilitats amb artefactes amb rodes.. La tarda estarà monopolitzada pel concert. Aquest any amb l’Orquestra Venus a partir de les 7 de la tarda. Es farà als jardins del Centre Cultural Costa i Font on hi haurà més ombra, ja que l’any passat a l’Espai 1 d’Octubre hi va fer massa calor i hi tocava molt el sol. S’habilitaran cadires, distància i mesures per poder seguir el concert amb total seguretat. A 2/4 de 9 del vespre a la Plaça de l’Homenatge a la Vellesa, davant de la Residència, s’hi faran les tradicionals Serenates que es feien al pati interior.

A la nit a les 10 a la Plaça de les Eres la proposta serà ‘Rumbesia‘, un recital de poesia fusionat amb rumba.

Dimarts 24 d’agost

Dia amb activitats de tarda. A partir de les 7 de la tarda tornarà el Toca-Canalla, que no es feia des del 2018. Serà la sisena edició de la festa, en format per als més petits.

Una jove participant al concurs de crits

Sense l’Envelat de la Plaça de les Eres, a les 10 de la nit a l’esplanada de l’EAS Taradell s’hi farà la segona edició del recuperat Concurs de Crits i Xiulets, que l’any passat es va fer a la Plaça de les Eres, organitzat per Ràdio Taradell. Les inscripcions per participar al concurs es faran al mateix lloc una hora abans, a partir de les 9. I tot seguit (23h), hi haurà l’actuació dels Boys Damm, que havien d’actuar en la caminada de lluna plena del maig i que la pluja va obligar a suspendre.

Dimecres 25 d’agost

Torna la xocolatada popular a la Plaça en el dia del patró de Taradell, Sant Genís. Serà a les 10 del matí i es donarà amb porcions individuals i sense haver de portar tasses, gots o utensilis de casa. També es podrà gaudir de les parades i propostes de Mercat del Segle XVII a la zona de la Sagrera i entorn de l’església a partir de les 10 del matí i amb mesures de prevenció i seguretat. Hi haurà també portes obertes per poder visitar tant el campanar com la Torre de Don Carles. I es farà la Cercavila de Gegants i Grallers a partir de les 11 del matí amb ballades estàtiques.

A la tarda, a partir de 2/4 de 7, arriba una nova edició de la Festa d’en Toca-Sons, que també s’havia anul·lat el 2020. Pel context, moltes escenes seran estatíques per diferents punts del poble i el judici i sentència canvia d’ubicació i es farà a l’esplanada de davant de l’EAS amb cadires i distància de seguretat.

Dijous 26 d’agost

Els últims actes seran les sardanes berenar amb la Cobla Genisenca a partir de 2/4 de 7 de la tarda als jardins de can Costa. I un ball de Diables i un castell de focs a les 10 de la nit des de l’Espai 1 d’Octubre.

Divendres 27 d’agost

L’Ajuntament de Taradell proposa un concert amb Quartet Atenea a la Placeta Muriel Casals a partir de les 9 del vespre, organitzat pels Amics de Santa Llúcia.

Diumenge 29 d’agost

El Centre Excursionista tancarà els actes amb la tradicional caminada de Festa Major. Començarà a 2/4 de 9 del matí des de la Plaça de les Eres (mitja hora abans es poden fer les inscripcions al preu de 5 euros). Tindrà un recorregut circular d’uns 12 quilòmetres aproximadament.

També cal destacar que del 19 al 26 d’agost al pavelló municipal hi haurà instal·lat un circuit de Pump Track per a bicicletes BMX. Es tracta d’un recorregut per a fer-hi voltes amb salts i peralts.

Podeu anar consultant activitats, horaris i dies a la nostra agenda d’activitats.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments