Inici Actualitat L’EAS Taradell es converteix en el primer punt d’autoconsum fotovoltaic en equipaments...

L’EAS Taradell es converteix en el primer punt d’autoconsum fotovoltaic en equipaments públics del municipi

0
COMPARTIR

Aquesta setmana ha entrat en funcionament la nova instal·lació d’autoconsum fotovoltaic ubicat a l’Espai d’Aigua i Salut de Taradell que ha de produir energia elèctrica renovable per a aquest edifici. Es tracta del primer punt d’aquestes característiques que hi ha en un equipament públic al municipi i ajudarà a estalviar despesa econòmica i consumirà energia més neta, en un equipament que té un consum energètic molt elevat.

La nova instal·lació consta de 72 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 32,64 kWpic i té una producció d’energia elèctrica de 47.513 kWh a l’any. Es calcula que pot arribar a generar un estalvi de 7,13 tn CO2eq. a l’any i un estalvi econòmic anual de 6.021,13 €.

Les 72 plaques fotovoltaiques s’han col·locat a la teulada plana de sobre la piscina coberta, de tal manera que estiguin integrades a l’estructura de l’edifici. D’aquesta manera es redueix al mínim l’impacte paisatgístic que té aquesta instal·lació a l’edifici. A la teulada plana encara hi ha espai per poder col·locar més plaques en els propers anys per seguir cobrint la demanda d’energia de l’EAS de manera sostenible.

L’actuació s’emmarca en el Pla de Transició Energètica de Taradell que està elaborant l’Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona i ha estat cofinançada per les dues administracions. El Pla preveu fer instal·lacions d’aquest tipus a diferents equipaments municipals (Escola Les Pinediques, Centre Cultural Costa i Font, Pavelló Municipal…) en els propers anys.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments