Inici Actualitat Taradell intenta promocionar i ensenyar el patrimoni en les primeres Jornades de...

Taradell intenta promocionar i ensenyar el patrimoni en les primeres Jornades de Patrimoni

0
COMPARTIR

Assistència discontínua en la primera edició de les Jornades de Patrimoni de Taradell, celebrades aquest divendres i dissabte. A la tarda de dissabte és quan es va registrar més afluència de públic per poder veure la batuda a pota a la Plaça de les Eres i seguir la cercavila de gegants.

I és que la Plaça de les Eres va acollir durant tot el dia demostracions d’oficis i una exposició de fotografies antigues del procés de segar i batre. Al matí, però, amb la calor hi va haver molt poca gent. En canvi, a la tarda amb la demostració in situ de la batuda a pota molta gent s’hi va acostar i va poder veure com una euga i un cavall batien a pota el blat. Tot seguit, també es va fer un paller i es va separar el gra de la palla amb la màquina de ventar. També van poder escoltar dues cançons de pagès interpretades en directe per la Coral l’Arpa.

Al mateix temps, es podia contemplar com treballaven un torner, un escloper, un escultor i tallar de fusta, un carreter o una cosidora de ganxet. A can Brussosa s’hi va habilitar una exposició, a càrrec dels Tonis de Taradell, l’Arxiu Fotogràfic i el Grup de Recerca de Taradell amb fotografies històriques del món rural taradellenc, centrat en la sega i el batre. També a la sala de plens s’hi va fer una taula rodona sobre el paper de la dona a pagès.

Al matí, una quarantena de persones van participar a la caminada per conèixer l’entorn rural taradellenc i gaudir d’un esmorzar de pagès a l’Alzinar de la Roca. A la Font Gran s’hi van fer tallers per aprendre a ballar bastons, fer nines amb barballó i reconèixer diferents cereals.

Mentrestant, per tot el poble es podien veure dibuixants participant a la trobada d’urbansketchers. Al vespre un sopar de pagès als jardins de can Costa amb força afluència, sardanes i música popular i balls de pagès amb Tururut Bonaigua van posar el punt i final.

Cal destacar que divendres també es va fer una festa del barballó amb la recollida als camps on es conrea i es va presentar el Pa de les Eres amb una xerrada prèvia sobre les propietats del pa i la seva elaboració. Tot plegat, també regat amb música en directe de Li-Lit Duo.

Podeu veure més imatges clicant a la següent imatge:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments