Inici Actualitat Els taradellencs poden votar quin nom ha de tenir el nou passatge...

Els taradellencs poden votar quin nom ha de tenir el nou passatge entre el carrer de la Vila i el Passeig Domènec Sert

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha posat en marxa el primer procés participatiu perquè els veïns i veïnes de Taradell puguin decidir. Es tracta d’una consulta popular per triar el nom del nou passatge entre el carrer de la Vila i el Passeig Domènec Sert, que s’ha obert fa poques setmanes.

Recordem que en aquest espai hi havia hagut una part del col·legi Sant Genís i Santa Agnès i, més antigament quan hi havia separació entre nois i noies, l’escola de noies propietat de les Germanes Dominiques des de 1914. L’enderocament es va fer el 2011. Per això, els noms proposats han estat consensuats des de l’Ajuntament amb les Dominiques.

Els taradellencs poden triar tres opcions de nom i la més votada serà la denominació oficial en el nomenclàtor dels carrers de Taradell:

  • Pati de les Monges
  • Passatge del Pare Coll
  • Passatge de les Germanes Dominiques

Per poder votar cal registrar-se a la plataforma digital Taradell Participa, que és una eina per donar veu i poder de decisió als taradellencs. S’ha habilitat una web, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, destinada únicament a la participació ciutadana. Tots els processos participatius que l’Ajuntament endegui es portaran a terme a tavés d’aquesta plataforma, ja siguin consultes, pressupostos participatius o altres fòrmules.

El procés participatiu per triar el nom del passatge estarà obert fins al al 22 de juliol.

Cal destacar que el primer procés participatiu per triar noms de carrers es va fer a Taradell l’any 1979, pocs mesos després de les primeres eleccions democràtiques, i va servir per canviar els noms de carrers amb referències franquistes que hi havia al poble. Ho podeu rellegir en aquest article que vam publicar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments