Inici Actualitat El Tribunal de Cuentas reclama 3,1 milions d’euros al taradellenc Francesc Homs...

El Tribunal de Cuentas reclama 3,1 milions d’euros al taradellenc Francesc Homs per l’acció exterior del Govern català

1
COMPARTIR
Foto d'arxiu: ACN

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d’euros a una quarantena d’excàrrecs de la Generalitat per les despeses suposadament irregulars i a favor del procés, en l’acció exterior del Govern des del 2011 al 2017. Entre ells, hi ha el taradellenc Francesc Homs, que va ser conseller de la Presidència en el govern d’Artur Mas, i a qui el Tribunal li reclama la tercera fiança més alta. En total 3.108.444 euros (ja que als 2.952.689,85 d’euros estipulats se li han de sumar un 5,275% d’interessos).

El total de fiança hauria de ser rescabalada solidàriament entre tots els exaltcàrrecs afectats i que apareixen en la causa, entre els quals també hi ha Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Artur Mas, l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, i un llarg etcètera. Si un no té prou diners, els han d’aportar la resta d’afectats fins a arribar a la xifra que ha marcat el Tribunal de Comptes. Si no és així, se’ls embargaran els béns.

Aquest dimarts el Tribunal ho ha comunicat als advocats dels afectats en un document de 500 pàgines (només els ha donat 3 hores per llegir-lo i després 10 minuts per presentar al·legacions) on reclama despeses en conceptes com viatges a l’estranger de presidents i consellers de la Generalitat, activitats suposadament relacionades amb el procés d’autodeterminació, trobades de delegats, despeses de delegacions del Govern, segons el tribunal, utilitzades indegudament i altres despeses que considera relacionades amb el procés.

Recordem que Francesc Homs i altres representants del Govern català ja van ser multats pel mateix Tribunal de Cuentas per la consulta del 9-N.

Els afectats han denunciat que la causa envaeix les competències d’Exteriors de la Generalitat recollides en l’Estatut d’Autonomia. La reclamació de la fiança és el pas previ a la demanda formal. Després dels 15 dies hàbils per abonar les fiances, es podran presentar recursos i s’aniria a judici.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
RAMON SERRA
29 juny 2021 21:44

Com al temps del franquisme. Les causes penals d’ordre públic anaven al TOP (Tribunal d’Ordre Públic). Els estudiants i els sindicalistes generalment n’eren les principals víctimes. Alguna vegada algú era absolt, però no podia alliberar-se de la forta multa de l’Administració. Ara el Tribunal de Cuentas fa aquesta funció. Es tracta d’un “ajuste de cuentas” polític, d’una venjanaça (una més) cap a l’independentisme. I encara hi ha gent que pensa que és possible el diàleg amb Espanya. Treieu-vos-ho del cap. Mai dels mais no hi haurà cap acord. Un dia més amb Espanya, un dia menys de vida. Són faves… Llegeix més »