Inici Opinió Un sol gol ha deixat el Club Patí Taradell KO a l’OK...

Un sol gol ha deixat el Club Patí Taradell KO a l’OK Lliga d’hoquei patins

0
COMPARTIR

Un gol de diferència ha deixat K.O el Club Patí Taradell, fora de la lliga OK d’hoquei patins. D’haver-ne marcat un més o d’haver-ne rebut un menys en el darrer partit contra el Palafrugell l’equip hauria jugat almenys la promoció i, per tant, tenia moltes possibilitats de salvar-se. A l’esport com a la vida només un fil prim com un paper de fumar separa la victòria de la derrota, l’alegria de la decepció, l’èxit del fracàs. I cal acceptar-ho. I més quan s’ha fet una bona campanya d’acord amb les nostres possibilitats. No hem d’oblidar, que excepte Sant Hipòlit de Voltregà, Taradell és la població amb menys habitants de tots els equips participants.

La pandèmia ha estat també un factor molt negatiu, perquè quan el públic ha pogut assistir als partits ho ha fet en petites quantitats. Ja se sap que els equips modestos necessiten més que mai el suport de l’afecció. D’altra banda, no acabo d’entendre com aquesta temporada baixaven quatre equips a la Primera Divisió. I, oh casualitat, el Taradell ha estat l’últim equip al qual li ha tocat la “rifa”, quan n’hi ha hagut tres de pitjors. Lligues importants com les del futbol, bàsquet i futbol sala acostumen a tenir divuit o més equips. Es veu que l’hoquei patins n’és l’excepció. Vatua l’olla!

Sigui per naps o per cols, el fet és que el Taradell torna a la Primera Divisió després de dues temporades en el primer nivell. I ho pot fer amb el cap ben alt, perquè sobretot a casa s’han vist partits amb bona qualitat i emoció. Qui no recorda, per exemple, les grans i inesperades victòries contra el Liceo? D’altra banda, el pas per l’OK Lliga ha servit per posar el nom de Taradell als mitjans informatius de cert abast al punt de la confitura. Hem vist, per exemple, com Esport 3 ens ha transmès partits algunes vegades. També la Federació Espanyola de Patinatge ens ha ofert en directe tots els partits a través de la seva televisió per internet, tot i que amb un castellà macarrònic. Esgarrinxa una mica l’absència del català en els partits del Taradell ni que fos en sistema dual. Desgraciadament a molta gent la llengua els patina encara que ells vagin sobre rodes.

Naturalment tampoc no puc oblidar la tasca de Ràdio Taradell. Alguns amics em diuen que possiblement a La Corunya coneixen més l’existència de Taradell que no pas a Barcelona. Segur que la nostra absència la temporada vinent els haurà tret un bon maldecap. Vet aquí el que representa estar en primera línia de les competicions.

El comunicat oficial del club hores després del descens demostra que s’ha encaixat la situació amb molta esportivitat: “Després de dues temporades competint a #oklliga, el CPTaradell passa directament al descens cap a #okplata després d’un partit molt ajustat en aquesta última jornada. Orgullosos d’haver portat aquest club a competir a la primera divisió i feliços per tots els bons moments que ens emportem d’aquest pas. Ara l’objectiu és ferm. Ho vam fer, i ho podem tornar a fer! El camí per assolir-lo el tenim clar.”
Encarar el futur amb bon ànim és la millor recepta. Sortosament ningú no exigeix que l’equip guanyi sempre o que estigui entre els millors. Ara s’obre una bona oportunitat també per deixar pas als joves de la cantera. El treball que s’ha anat creant des de la fundació el 1977 ha de donar els seus fruits.
D’altra banda, tampoc no es pot oblidar l’hoquei femení. Les noies poden tenir més oportunitats de triomfar que no pas els nois si ens fixem que els millors equips d’Europa són el Voltregà, el Manlleu i el Palau, és a dir, poblacions que són a tocar de la nostra. Amb molt de treball i sense cap mena de professionalisme han aconseguit arribat al cim i ser un exemple per a tothom. Un exemple que sí és possible imitar.
I tornant al primer equip, ara haurà de transitar per una carretera més secundària, però sense córrer esbojarradament per cap autopista i segur que amb menys costos. Cal posar, però, els llums llargs per continuar el viatge cap al futur i estar atents a la primera entrada que tinguin per tornar a l’autopista de l’OK Lliga. De Barcelona estant us desitjo molta sort en aquesta nova etapa. Espero veure-us ben aviat al Palau Blaugrana. Ho tornarem a fer!
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments