Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell proposa diverses rutes per conèixer curiositats, anècdotes i patrimoni...

L’Ajuntament de Taradell proposa diverses rutes per conèixer curiositats, anècdotes i patrimoni taradellenc

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha programat diverses propostes per conèixer el patrimoni natural, arquitectònic i històric del municipi. Sota el títol ‘Cultura en marxa’, serà la segona edició i durant aquest mes de maig es proposaran 6 rutes.

Per participar-hi, de forma gratuïta, cal reservar a través del correu electrònic: reserves@taradell.cat. L’aforament, a causa de la pandèmia, és limitat.

Aquest divendres 7 de maig començarà l’edició 2021 amb una ruta per mostrar les ‘Curiositats de Taradell: història i anècdotes’, on passejant per diferents carrers del poble podrem conèixer molts motius de cases. Serà a les 7 de la tarda amb sortida des de la Plaça de les Eres i anirà a càrrec de Mireia Munmany, que en va fer fa anys un treball de recerca a batxillerat, i Josep Munmany, exalcalde de Taradell.

El dissabte 8 maig a les 11 del matí es programarà una visita a l’interior del Casal de Mont-rodon per descobrir la seva història i els personatges que hi van viure. La ruta anirà a càrrec de l’historiador mossèn Antoni Pladevall i Font i sortirà del Bosc El Pujoló.

El dijous 13 de maig des de La Plaça es farà una ruta pels antics bars musicals de Taradell. A les 7 de la tarda en Josep Valverde ‘Karra’ farà un repàs dels emblemàtics locals dels anys setanta i vuitanta que la majoria d’osonencs van ser-ne habituals clients.

El divendres 21 de maig a 2/4 de 7 de la tarda es farà un passeig per les vinyes de la Masia Vila-rasa. Allà es podrà conèixer aquest celler i com s’elabora vi, en una ruta guiada per Roger Reig, encarregat del celler. El punt de sortida serà a l’entrada de la Roca.

El diumenge 23 de maig la proposta serà per conèixer el món rural del Mas El Colomer, que compta amb una de les millors col·leccions d’eines, guarniments d’animals i objectes de cistelleria. Començarà a la Plaça de les Eres i a càrrec del Centre Excursionista de Taradell per recórrer camins rurals fins a la masia. Allà les explicacions aniran a càrrec de Montse Lleopart i Xavier Barceló. De tornada es visitarà l’Ermita de Sant Joan del Prat. La ruta començarà a 2/4 de 9 del matí i caldrà portar esmorzar i aigua.

Finalment, el dissabte 29 de maig es farà una ruta sobre la Flora de Taradell. A partir de les 6 de la tarda i amb sortida des de l’Institut de Taradell es farà un recorregut pels boscos propers per conèixerr les varietats amb les explicacions del biòleg taradellenc, Xavier Blancafort.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments