Inici Actualitat Lídia Munmany presenta a la Biblioteca el seu conte infantil ‘La gallina...

Lídia Munmany presenta a la Biblioteca el seu conte infantil ‘La gallina cluck cluck’

0
COMPARTIR
Foto: Biblioteca de Taradell

La taradellenca Lídia Munmany va presentar aquest dimecres al vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el conte infantil ‘La gallina cluck cluck. Tal com vam explicar fa unes setmanes a Taradell.com, es tracta d’una publicació, adreçada al públic infantil amb il·lustracions d’Isa Basset, que pretén explicar què és la gestació subrogada.

Lídia Munmany va destacar que “als nostres fills els hi havíem d’explicar d’alguna manera i un conte era un bon sistema”. També va exposar que el que més li va costar va ser trobar la idea central del conte i que es va inspirar arran d’una cançó d’El Pot petit. També va apuntar que hi ha molts prejudicis entorn d’aquest tiups de gestació..

Foto: Biblioteca de Taradell

A l’acte també hi va participar el periodista Marc Güell i Gerard Coll, sociòleg i director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic-UCC. Aquest últim va mostrar diferents contes que se surten dels models tradicionals de família. Coll va destacar la importància de disposar de referents diversos que facin referència a famílies monoparentals, de dos pares, de dues mares… de persones gais o lesbianes “referents que a vegades no hem tingut”. I també va posar en valor que és “fonamental tenir referents perquè les persones necessitem sentir-nos representades. Quan la majoria de contes o pel·lis no ens representen, és poder escriure, com ha fet la Lídia, o narrar i inventar històries que col·loquin a la narrativa i que ens donin un lloc comfortable al món”.

A la part final de la presentació, Mireia Munmany va llegir un text que hi ha al final del conte que ha escrit ella mateixa.

El conte parteix de la pròpia experiència de l’autora, ja que a finals del 2015 els seus dos fills van néixer per gestació subrogada a Califòrnia. La gallina cluck cluck‘ narra la història d’un gall i una gallina que tenen problemes per covar l’ou, ja que en el darrer hivern ha fet molt fred i la panxa de la gallina ha quedat congelada i no pot covar. A partir d’aquí, demanen ajuda a altres gallines properes per si alguna els pot ajudar, però no ho aconsegueixen. La casualitat els fa topar amb una cigonya que els parla d’uns corrals llunyans on les gallines s’ajuden entre elles per covar els ous. La protagonista de la història és la Gallina cluck cluck a qui coneixeran en aquest viatge.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments