Inici Actualitat Taradell celebrarà la Diada de Sant Jordi 2021 amb la llegenda de...

Taradell celebrarà la Diada de Sant Jordi 2021 amb la llegenda de Santa Jordina i un espai únic per a parades

1
COMPARTIR

Taradell tornarà a celebrar la Diada de Sant Jordi, després que el 2020 no es pugués celebrar per culpa de la pandèmia. Aquest 2021 destaca un espectacle infantil sobre la llegenda de Sant Jordina i la ubicació de parades de llibres i roses en un espai únic.

El divendres 23 d’abril totes les parades de roses i llibres que habitualment hi havia repartides en diferents punts i a la vorera, s’ubicaran al davant de l’Església. Allà hi haurà un recorregut únic d’entrada i sortida, i amb distància entre elles i mesures preventives es podrà compir amb el protocol de Sant Jordi marcat pel Procicat.

A la tarda a 1/4 de 6 es representarà la Llegenda de Santa Jordina a càrrec de la Companyia Ulldistret (espectacle que s’havia de representar l’any passat). Serà un espectacle estàtic que es farà a l’Espai 1 d’Octubre i amb berenar per als assistents i on es passejarà el Drac de l’escola L’Arpa. La proposta de tarda es complementarà amb el lliurament de premis del 4t Concurs d’Art Jove, organitzat pel Puntal, i amb un taller de Kokedamas, organitzat pel Parc de les Olors (cal inscripció prèvia a taradell@parcdelesolors.com).

Balcons i biblioteca

Cal destacar que també es convoca el concurs d’instagram per engalanar balcons i finestres. S’hi pot participar penjant fotos amb l’etiqueta #santjorditaradell21. El guanyador (s’anunciarà el 7 de maig a través de Ràdio Taradell) s’endurà un val de 100 euros per gastar en una llibreria de Taradell.

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font també té moltes propostes. I és que dimecres 21 d’abril presenta el conte ‘La gallina cluck cluck’ de Lídia Munmany a 2/4 de 8 del vespre. I el dijous 22 d’abril a 2/4 de 8 del vespre celebrarà la Revetlla de Sant Jordi amb ‘Spa mocions’ de la Rosa Fité. Un conjunt de narracions teatralitzades per a adults (cal inscripció prèvia a b.taradell@diba.cat). Els dos actes es podran seguir també en línia al canal de Youtube de la Biblioteca.

Cal destacar que, a més, la Biblioteca proposa una iniciativa molt original a l’entorn dels llibres aquests dies. Sota el títol ‘Cita a cegues’ proposa que tothom qui vulgui s’endugui un paquet embolicat de la Biblioteca. Un cop a casa, l’usuari pot obrir el paquet i trobarà una novel·la que no l’haurà triat en funció de la coberta, la contraportada, el títol o l’autor/a.

I a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es pot veure durant tot el mes un total de 15 poemes de taradellencs i taradellenques en el marca de l’Abril poètic. L’exposició es basa en casetes de platja pintades de verd, vermell, groc i blau, que emmarquen els poemes. Hi participen 15 poetes i poetesses locals: Lídia Arimany, Assumpció Camprodon, Carme Casadevall, Rosa Codina, Eloi Creus, Lola Hosta, Lluís Mauri, Glòria Pons, Jesús Ramos, Mercè Romeu, Rita Sañé, Maria Sellés, Xevi Solé, Miquel Vivet i Mercè Voltas. L’exposició es pot veure fins el 30 d’abril.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marta Molist
Marta Molist
21 abril 2021 18:16

Primer. No estic en contra de les persones que es diuen Jordina. M’agrada.

Però no entenc que es pugui representar “la Llegenda de Santa Jordina”.

És despullar un sant per vestir-ne un altre?

Son ganes de destarotar-ho tot? Estic desconcertada…

Bona Diada i que Sant Jordi ens il•lumini!