Inici Actualitat Els nous habitatges tutelats de la Fundació Vilademany obren portes aquest dijous...

Els nous habitatges tutelats de la Fundació Vilademany obren portes aquest dijous 1 d’abril

0
COMPARTIR

Aquest dijous 1 d’abril s’estrenen els nous habitatges tutelats de la Fundació Vilademany, ubicats al carrer Ramon Pou a l’edifici de l’antic dispensari. En total hi ha més d’una trentena de places destinades a persones majors de 65 anys que encara són autònomes, però per diferents circumstàncies no poden romandre a la seva pròpia llar i disposen d’acompanyament i atenció si és necessari.

Aquest dilluns a la tarda els regidors de l’Ajuntament de Taradell han fet una visita al nou equipament, acompanyats del director de la Residència Vilademany i dels responsables tècnics de l’obra. D’aquesta manera, han pogut contemplar les instal·lacions que ja estan pràcticament enllestides i a punt per rebre els primers usuaris.

Aques dijous amb motiu de la seva inauguració, que coincideix amb el 25è aniversari de la Fundació Vilademany, no es farà cap acte oficial, però sí una jornada de portes obertes aquest 1 d’abril. Tothom qui vulgui visitar el nou equipament municipal, cal que s’apunti prèviament trucant al 938800375 o per correu electrònic a fundacio@vilademany.org. Els grups no podran superar les 6 persones.

El nou equipament assistencial

L’edifici compta amb 4 plantes edificades: soterrani, baixos, primera i segona planta. En total hi ha 16 habitatges. Deu d’aquests tenen 36 metres quadrats i compten amb una habitació per una persona, parella o germans; i disposen de cuina/menjador/sala d’estar i l’habitació inclou un bany totalment adaptat. També hi ha 6 habitatges més (44 m2) pensats per ser compartits, aquests consten de dues habitacions, cada una amb el seu propi bany i amb l’espai compartit de cuina/menjador/sala d’estar.

La planta baixa es reserva per a aquelles persones que fan ús de cadira de rodes. El pis es troba completament adaptat i les superfícies rebaixades i amb espai suficient per realitzar les activitats de la vida diària i les instrumentals amb cadira de rodes. Aquesta planta compta amb un habitatge doble, dos individuals i un de triple amb les mateixes condicions que els anteriors (47m2). Tots els habitatges estant moblats i amb els electrodomèstics necessaris.

La capacitat del nou equipament d’habitatges tutelats permet que hi resideixen 33 persones com a màxim. A la planta soterrani, amb molta llum, és on es podran trobar els residents, ja que hi ha el menjador, una sala d’estar, dos lavabos adaptats, una sala per fer la bugada equipada amb rentadores i assecadores, la sala de preparació dels aliments i un ampli pati exterior amb un espai on es construirà conjuntament amb els residents un hort urbà.

També destaca tot un sistema d’aprofitament d’energia i eficiència per tal de regular tant la calefacció com l’entrada de llum solar. Els habitatges també disposen d’un sistema de noves tecnologies per tal de poder demanar assistència, serveis o en cas d’urgència.

Serveis bàsics

Els serveis bàsics que s’inclouen són atenció de l’auxiliar de geriatria (matí i tarda), teleassistència en emergències 24 hores des del servei d’infermeria de la Fundació, servei de neteja de l’habitatge (a fons un cop al mes) i bugada de roba plana (dos cops al mes). A més de tots els subministraments d’electricitat, aigua i calefacció es compta també amb internet i telèfon a l’habitació.

A més també s’ofereixen els serveis complementaris següents; serveis de menjador (esmorzar, dinar, berenar i sopar), servei assistencial, gestió de receptes i supervisió de la medicació, servei de neteja i bugaderia diària i tallers multidisciplinaris.

La construcció dels nous habitatges tutelats ha costat 2,1 milions d’euros i ha estat finançada per la pròpia Fundació Vilademany (en un 36,2% -760.000 €), la Diputació de Barcelona (en un 35,7%-750.000 €), l’Ajuntament de Taradell (en un 23,8%-500.000 €), i la Generalitat de Catalunya (en un 4,3%-90.000 €).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments