Inici Actualitat Senyalitzada la bauma i el Castell de Taradell com a zona prohibida...

Senyalitzada la bauma i el Castell de Taradell com a zona prohibida per a l’escalada en roca

0
COMPARTIR

La bauma sobre la qual se sustenta el Castell de Taradell és un espai on no es permet l’escalada en roca. Aquests dies s’ha senyalitzat la zona amb un cartell informatiu que hi prohibeix l’escalada i les activitats que degradin l’entorn.

Aquesta senyalització és conseqüència del debat que es va generar arran de la línia ‘Purple panther’ que va completar l’escalador osonenc Pol Roca. Aquesta línia de categoria 8C està situada just a la bauma base del castell. Però segons la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català no es pot escalar al Castell ni a la bauma de roca natural que el sustenta, ja que tot aquest espai està integrat dins el patrimoni protegit com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per això, l’Ajuntament ha perimetrat la zona i hi ha instal·lat un cartell informatiu. Tot i això, la mesura serà provisional, ja que d’aquí a uns mesos s’haurà redactat un plec d’usos que regularà l’espai natural i s’hauria de demanar permís per escalar a la zona. La prohibició no afecta a la resta de l’entorn, on moltes persones s’inicien en l’escalada en roca.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments