Inici Actualitat L’àrea d’emergència de residus de Taradell començarà a funcionar el 8 de...

L’àrea d’emergència de residus de Taradell començarà a funcionar el 8 de març

1
COMPARTIR

La nova àrea d’emergència de residus, situada just al costat de la deixalleria municipal, ja és una realitat i el dilluns 8 de març entrarà en funcionament. Es tracta de l’antiga àrea d’aportació i que ara s’ha tancat perquè només serveixi per a casos puntuals, amb control d’accés i càmeres de videovigilància.

En un principi, l’àrea d’aportació era un espai perquè els veïns de Taradell que ja fan el porta a porta, hi poguessin anar a deixar els residus de forma puntual quan no els fos possible fer el porta a porta. Però al haver-hi contenidors a l’aire lliure, sovint molts veïns aprofitaven per aportar-hi qualsevol tipus de residu i no per a ocasions puntuals. Fins i tot, hi venien veïns d’altres municipis.

L’objectiu de l’Ajuntament de Taradell amb la nova àrea d’emergència és que es faci un millor ús d’aquesta àrea d’aportació i que només serveixi per a casos puntuals, justificats i d’ús domèstic. Ara amb el tancament i control d’accés, només es podrà fer servir en un nombre màxim de casos i es podrà saber qui accedeix i quin tipus de residu hi va a tirar. D’aquesta manera, s’evitarà que veïns del poble ho vagin a tirar tot a l’àrea d’aportació quan ja disposen del sistema porta a porta per al la recollida dels residus. I també s’evitarà l’ús per part de veïns d’altres municipis que hi anaven a tirar els residus.

Com i quan utilitzar la nova àrea d’emergència?

Els veïns residents en habitatges de l’àrea urbana només podran fer servir l’àrea d’emergència un cop a la setmana. Mentre que els veïns residents en habitatges disseminats, on no es fa la recollida porta a porta, podran utilitzar-la 3 cops a la setmana.

Per accedir-hi primer cal registrar-se al següent enllaç: pilot.komtainer.com/taradell. El DNI de registre ha de coincidir amb el padró de la taxa d’escombraries. En cas contrari, es donarà un accés provisional mentre l’Ajuntament valida les dades. Llavors, cal baixar-se l’app Komtainer on es disposarà d’un nom d’usuari i una contrasenya, i es podrà obrir l’àrea d’emergència directament acostant el mòbil a la porta d’entrada (amb l’app oberta). Un cop a dins, caldrà seleccionar a l’app quin residu esteu dipositant

Feia setmanes que s’estaven fent les obres de remodelació de les instal·lacions. La nova àrea d’emergència compta amb contenidors de superfície per a totes les fraccions: orgànica, multiproducte, rebuig o vidre, entre d’altres. La reforma va consistir en la substitució dels murs actuals, la instal·lació d’una teulada i implementar el sistema de control d’accés i la instal·lació de càmeres de vigilància. Les obres van a càrrec de l’empresa Happyludic Playground and Urban Equipment, SL i han costat uns 19.000 euros.

Nou horari de la deixalleria

Cal destacar que la deixalleria municipal amplia horaris. Ara estarà oberta els dimarts, dijous i dissabtes de 10 a 13h del matí. I a les tardes de 15 a 19h de dilluns a dissabtes. Els diumenges i festius estarà tancada.

Recordem que qui no pot anar a la deixalleria, hi ha una recollida de voluminosos porta a porta que es fa el primer dimecres de cada mes, informant prèviament a l’ajuntament (93 812 61 00).

Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Pep
Pep
4 abril 2021 8:39

Pagar impostos i haver de sentir-se tractat com un potencial delinqüent per una administració incapaç de fer bé la seva feina. Només ens faltava això.