Inici Actualitat El col·legi electoral de Taradell obre portes i amb totes les meses...

El col·legi electoral de Taradell obre portes i amb totes les meses constituïdes per les eleccions catalanes 2021

0
COMPARTIR

Des de les 9 del matí ja es pot votar a Taradell. El col·legi electoral està situat al Centre cultural Costa i Font i estarà obert fins a les 8 del vespre. Compta amb 8 meses electorals que s’han constituït amb president i dos vocals en cada una de les meses, tot i que amb alguna queixa i al·legació per part d’alguna persona. Per exemple, a menys de 10 minuts per l’obertura del col·legi s’ha hagut d’avisar un membre d’una mesa per substituir-ne un altre.

Tot i la incertesa, a les 8 del matí ja hi havia els membres de les meses. A peu dret i amb distància se’ls ha recordat la logística. Hi havia moltes més persones que en unes eleccions normals, ja que aquesta vegada s’ha hagut d’avisar molts més taradellencs per ser a la mesa per les altes ale·legacions que hi ha hagut. Per això, els suplents de les meses només han pogut marxar quan s’ha confirmat que la seva mesa estava constituïda amb el nombre necessari de membres. Tot i això, algun suplent ha hagut de formar part de la mesa per falta del titular, ja que en el test d’antígen va donar positiu. I algun membre de la mesa ha expressat queixes perquè volia garanties sobre el sisetma de ventilació de can Costa o si els productes desinfectants estaven homologats.

Per entrar al col·legi electoral s’els ha pres la temperatura a totes les persones susceptibles de ser a la mesa electoral. Però han hagut de donar un número de telèfon de contacte. Els membres de les meses disposen de dues mascaretes FFP2, gel hidroalcohòlic, tovallons d’un sol ús, papereres amb pedal i una safata. També se’ls deixa escollir si volen pantalla facial. Els membres de les meses durant el dia no utilitzaran els lavabos del vestíbul, sinó els que hi ha darrere l’escenari. Durant tot el dia el Centre cultural es netejarà en diferents ocasions.

Recordem que es recomanen franges horàries per als votants. Així, s’aconsella que les persones de risc vagin a votar entre les 9 i les 12 del migdia. Mentre que de 7 a 8 de la tarda es proposa que hi vagin els que són positiu de Covid-19 o estan confinats per ser contactes estrets. La resta de la població es proposa que vagin a votar de 12 a 7 de la tarda. Es recomana que els votans ja portin el vot preparat per escurçar el temps al col·legi electoral.

Recordem la logística per votar

Els votants han de fer ús obligatori de mascareta. Hi ha un circuit d’entrada i sortida per votar a can Costa i les paperetes es troben dins les carpes que hi ha a l’exterior. Al centre cultural només es pot entrar pel carrer Catalunya i per la carretera de Balenyà, rodejant l’edifici cap als jardins (la porta principal a l’edific només és de sortida). Així, l’entrada a les meses es fa per les portes laterals que donen als jardins amb vuit accessos, un per a cada mesa electoral, i hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic just entrar a la sala. La sortida, després de votar, es farà pel vestíbul i en direcció a la porta principal de can Costa. Hi ha unes carpes preparades per fer servir en cas de pluja i les cues només es formaran a l’exterior i amb una distància d’1,5 metres entre persones.

A dins el centre cultural cada mesa electoral està perimetrada amb tanques i les meses estan separades entre elles i disposades en paral·lel al llarg de tota la sala gran. Disposen de pantalles protectores i els membres de les meses estan separats entre sí amb una distància d’1,5 metres. El votant disposa d’una safata per deixar el DNI i ser identificat, i ell mateix és qui introdueix el sobre a dins l’urna.

Els membres de les meses disposen de mascaretes FFP2 per utilitzar al llarg de la jornada electoral, així com una pantalla facial, guants de nitril, gel hidroalcohòlic per al rentat de mans, desinfectant de superfícies i tovallons o mocadors de paper d’un sol ús. De 7 a 8 de la tarda els membres de les meses electorals disposaran d’un vestit especial de protecció integral (EPI) com el que porten els sanitaris.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments