Inici Actualitat Un 14,66% de persones ja han votat a Taradell a les 11:30h...

Un 14,66% de persones ja han votat a Taradell a les 11:30h del matí a les eleccions catalanes 2021

0
COMPARTIR

Molta tranquil·litat a Taradell durant les primeres hores de votació a les elccions catalanes 2021. Des de primera hora hi ha votants, però amb molta calma i sense cap massificació ni pràcticament cues. L’única mesa que registra cua és la 1-A.

A les 11:30h donem les primeres dades de participació. A aquesta hora han votat el 14,66% de taradellencs i taradellenques, és a dir, un total de 733. Una participació molt més baixa que al 2017 quan a quarts de 12 ja havien votat el 21,94% dels taradellencs amb dret a vot (però aquelles eleccions van registrar el record de participació amb el 88,58%). Si comparem amb les eleccions catalanes del 2015, llavors a mig matí ja havia participat el 22,4%. Tot i això, cal tenir en compte que en aquests comicis s’han recomanat franges de votació, cosa que pot alterar l’afluència ara al matí.

Recordem que en aquests comicis catalans el cens electoral a Taradell és de 4.999, uns 200 taradellencs més que al 2017.

Recordem que cal entrar per la carretera de Balenyà i dirigir-se cap als jardins rodejant la biblioteca o per l’entrada del carrer de Catalunya. Tot i això hi ha restriccions d’accés per evitar més cues a l’entrada de lews meses. Es recamana portar la targeta censal per saber a quina mesa es vota i així anar més ràpid. Tot i això, hi ha personal de l’ajuntament que ajuda a identificar la mesa.

A l’exterior en unes carpes hi ha taules amb les paperetes de les candidatures i espais per escollir la papereta amb més secretisme. Un cop a dins del col·legi electoral cada mesa disposa de gel hidroalcohòlic i el DNI dels votants s’ha de deixar en una safata que serveix perquè els membres de la mesa puguin identificar-lo sense haver de tocar el document.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments