Inici Actualitat 4.999 taradellencs i taradellenques tenen dret a vot en les eleccions catalanes...

4.999 taradellencs i taradellenques tenen dret a vot en les eleccions catalanes del 14 de febrer de 2021

0
COMPARTIR

Aquest diumenge els taradellencs i taradellenques estan convocats a votar a les eleccions del Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021. Un total de 4.999 persones tenen dret a vot a Taradell. Són 208 votants més que a les últimes eleccions catalanes, que van tenir lloc al desembre de 2017. Hi ha 91 taradellencs, que resideixen a l’estranger i que tenen dret a vot perquè estan inscrits al Cens Electoral de Residents Absents a l’Estranger (CERA).

Augmenta el vot per correu

El vot per correu postal ha augmentat i força en aquestes eleccions catalanes, ja que normalment a cada mesa se’n solien registrar cap a una desena de mitjana. L’Ajuntament ja ha rebut la notificació que hi ha un total de 365 vots per correu a Taradell.

Recordem anteriors eleccions

En els comicis del desembre de 2017, produïts després de l’aplicació de l’article 155 arran del referèndum de l’1 d’octubre, el triomf va ser per Junts per Catalunya, que va recollir el 55% dels vots emesos a Taradell. En segona posició, ERC amb el 24% i en tercera, Ciutadans amb el 6,5% dels vots. A sota podeu veure la gràfica que vam publicar.

Les anteriors eleccions catalanes s’havien celebrat a l’abril de 2015, on Junts pel Sí (que agrupava PDeCat i ERC) va obtenir el 77,7% dels vots, seguits per la CUP amb el 8,45% i Ciutadans amb el 3,19%.

Incògnita amb la participació

Aquestes eleccions catalanes del 2021 vindran marcades per la pandèmia de la Covid-19 i la més que presumible baixada en la participació. La por, la desmotivació i el cansament poden ser elements que juguin un paper en aquestes eleccions i fer que la participació siguimés baixa que la registrada en les últimes eleccions catalanes del 2017, que va ser de rècord a Taradell amb el 88,58% de votants.

Aquí teniu els percentatges de participació en eleccions catalanes a Taradell en els darrers anys:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments