Inici Actualitat La taradellenca Lídia Munmany publica un conte infantil per explicar la gestació...

La taradellenca Lídia Munmany publica un conte infantil per explicar la gestació subrogada

0
COMPARTIR

La taradellenca Lídia Munmany acaba de publicar el conte infantil ‘La gallina cluck cluck. Una publicació, adreçada al públic infantil, que pretén explicar què és la gestació subrogada. El conte compta amb les il·lustracions de la pintora i mestra d’art teràpia, Isa Basset.

El conte parteix de la pròpia experiència de l’autora, ja que a finals del 2015 els seus dos fills van néixer per gestació subrogada a Califòrnia. I des del primer moment, la Lídia i la seva parella, van tenir clar que els hi volien explicar:

La gestació subrogada va ser una finestra que es va obrir quan totes les portes se’ns havien tancat. Des del primer dia vam tenir clar que tot el camí que havíem hagut de recórrer per aconseguir que ells naixessin, els hi havíem d’explicar per tal que ho poguessin viure amb la màxima satisfacció.Lídia Munmany, autora

I així va néixer la idea de fer el conte com a fórmula per explicar-ho i que ho entenguessin. La gallina cluck cluck‘ narra la història d’un gall i una gallina que tenen problemes per covar l’ou, ja que en el darrer hivern ha fet molt fred i la panxa de la gallina ha quedat congelada i no pot covar. A partir d’aquí, demanen ajuda a altres gallines properes per si alguna els pot ajudar, però no ho aconsegueixen. La casualitat els fa topar amb una cigonya que els parla d’uns corrals llunyans on les gallines s’ajuden entre elles per covar els ous. La protagonista de la història és la Gallina cluck cluck a qui coneixeran en aquest viatge.

En un principi el conte estava pensat només per als seus dos fills bessons, la família i algun amic, però, com explica la Lídia, un cop acabat hi van sumar les il·lustracions de l’Isa Basset i van decidir compartir-lo.

Vam pensar que era una llàstima que quedés només per l’entorn i que si podia ajudar a obrir finestres a famílies que tenien totes les portes tancades i a eliminar prejudicis sobre el procés de gestació subrogada, doncs que valia la pena que pogués arribar una mica més enllà.Lídia Munmany, autora

De moment, s’han editat 300 exemplars amb una edició acurada que ja es pot trobar a les llibreries de Taradell (El Guixarot i la llibreria-papereria L’Estudi). La setmana vinent també es podrà adquirir a les llibreries Muntanya de Llibres i Foster & Wallace de Vic. El preu del conte és de 15 euros.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments