Inici Actualitat La nevada a Taradell ha deixat entre 6 i 10 centímetres de...

La nevada a Taradell ha deixat entre 6 i 10 centímetres de neu

1
COMPARTIR

Taradell s’ha llevat ben blanc aquest dissabte 9 de gener de 2021. La nevada, que ha començat de matinada, ha estat intensa des de primera hora del matí i a mig matí ja s’havien acumulat uns 6 centímetres de gruix al centre del poble i fins a 10 a les zones més altes com a dalt de Goitallops i de la Roca.

La neu ha deixat estampes molt boniques del poble i ha obligat a circular en cotxe amb precaució en alguns carrers més secundaris. Tot i això, des de primera hora del matí l’Ajuntament de Taradell ha activat la màquina llevaneu que ha començat per la urbanització Goitallops i pels principals carrers amb pujades, com carrer Catalunya, Ronda Vilademany, per també passar per la urbanització La Roca. De fet, l’Ajuntament de Taradell, amb previsió, ja va començar el divendres a la nit a escampar potassa als accessos amb pendent per evitar possibles glaçades i assegurar la mobilitat davant l’activació del pla Neucat a Catalunya.

Alguns vilatans també han contribuït a netejar els portals de les seves cases o establiments per evitar relliscades. A causa de la nevada, la recollida porta a porta de la fracció orgànica que es fa de dia no s’ha pogut fer ja que els camions de la Mancomunitat La Plana no han pogut sortir.

Es demana molta prudència i precaució i evitar desplaçaments innecessaris amb cotxe. També tenir precaució a peu per possibles plaques de gel.

Segons l’observador meteorològic de l’estació de Taradell, Pere Espinet, la nevada podria allargar-se durant la tarda i nit, ja que no està clar si la cota pujarà molt per sobre dels 600 metres.

Us deixem amb una galeria amb més imatges que ens deixa la nevada:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marta Molist
Marta Molist
10 gener 2021 11:58

M’agrada la neu i les fotos també. Les dues de Sant Quirze tenen vida…

La façana parla, parpelleja i camina com una dama amb un vestit auster i folgat per l’estora de neu!

Marta