Inici Actualitat Taradell ja té joc de taula per conèixer el poble i el...

Taradell ja té joc de taula per conèixer el poble i el patrimoni, el ‘Juga-t’ho’

0
COMPARTIR

‘Juga-t’ho. El joc de Taradell’. Aquest és el nom del primer joc de taula centrat en el municipi de Taradell a l’estil trivial. Aquest dimarts a la tarda es va presentar oficialment a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

Part de l’equip que ha elaborat el joc de taula.

Es tracta d’un joc de preguntes distribuïdes en sis eixos temàtics: Història, Patrimoni, Cultura, Entorn, Entitats i Veïns i Veïnes. En total 250 preguntes “pensat per conèixer més Taradell”, en paraules de Laia Miralpeix, responsable de l’Arxiu Fotogràfic de Taradell.

La iniciativa ha nascut a partir de l’experiència que va suposar organitzar des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i l’Arxiu Fotogràfic de Taradell un trivial de preguntes a instagram, quan va començar el confinament per la Covid-19 a mitjans de març. A partir del 17 de març i fins el 23 d’agost es van publicar 10 preguntes diàries que giraven al voltant de Taradell. En total es van publicar més de 1.500 preguntes. Aquest va ser l’embrió per generar el joc de taula físic, que segons la regidora de Cultura, Míriam Martínez, tindrà molta utilitat si es torna a produir un nou confinament.

Si ens tornen a confinar tindrem un joc per jugar a les llars, i per conèixer Taradell des de casa.<span class="su-quote-cite"><strong>Míriam Martínez</strong>, regidora de Cultura de Taradell</span>

El joc de taula s’ha estructurat amb la col·laboració de Miquel Vivet, Pep Bosch, Rosa Papell, Laia Camprubí i Eva Leucó, que es van encarregar de seleccionar les 250 preguntes i integrar-les dins d’un dels sis eixos temàtics, juntament amb la proposta de respostes possibles.

I és que el sistema de joc es basa en el tradicional trivial amb sis jugadors, tot i que també es planteja jugar amb equip perquè hi puguin jugar els més petits. Aquí però cada targeta exposa una pregunta amb quatre possibles respostes (només una correcta) i amb una fotografia recent.

Hem aprofitat per fer fotos noves per actualitzar l’Arxiu i ampliar el catàleg. <span class="su-quote-cite"><strong>Laia Miralpeix</strong>, responsable de l'Arxiu Fotogràfic de Taradell</span>

El joc s’ha dissenyat a través de l’empresa Rita Comunicació, que va rebre la proposta. La idea va ser inspirar-se en el trivial, però aportant matisos taradellencs. Per exemple, al taulell hi ha petits dibuixos per il·lustrar que fan referència a indrets i icones taradellenques com les atxes, el Castell, l’Enclusa, el Dipòsit o la Font Gran.

Vam buscar un nom que tingués relació amb Taradlel i el joc. La T majúscula de Taradell té un dibuix inspirat en la forma del barret d’en Toca-Sons. <span class="su-quote-cite"><strong>Laia Casadevall</strong>, de Rita Comunicació</span>

De moment només s’han fet 250 jocs de taula. Cada un costa 20 euros i es podran adquirir a la Biblioteca de Taradell i a l’Ajuntament de Taradell a partir de dimarts 22 de desembre. De moment, però, es pot encarregar el joc a través del mail reserves@taradell.cat o al telèfon 619221829.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments