Inici Actualitat La futura àrea d’aportació tindrà control d’accés i càmeres per detectar males...

La futura àrea d’aportació tindrà control d’accés i càmeres per detectar males praxis amb els residus

0
COMPARTIR

Des de fa uns dies s’estan fent obres de remodelació a les instal·lacions de l’àrea d’aportació que hi ha al costat de la deixalleria municipal. L’objectiu és crear una nova àrea d’aportació que es denominarà àrea d’emergència i tindrà control d’accés i càmeres de vigilància per així controlar qui fa una mala gestió de residus o n’aporta dels que ja es recullen amb el sistema porta a porta.

Aquesta nova àrea d’emergència estarà tancada i comptarà amb contenidors de superfície per a totes les fraccions. Només es podrà fer servir en casos justificats i puntals o per a cases a les quals no els arriba el sistema porta a porta. També permetrà controlar que només hi accedeixin veïns de taradell. L’objectiu de l’Ajuntament de Taradell és que es faci un millor ús d’aquesta àrea d’aportació, ja que actualment alguns veïns la fan servir per aportar-hi qualsevol tipus de residu i no per a ocasions puntuals.

Amb el nou sistema es donarà un accés puntual a l’àrea i es podrà saber qui accedeix i quin tipus de residu hi va a tirar. Encara falta saber quin serà l’accés que es donarà, que podria ser un cop a la setmana per a tota la ciutadania durant un període limitat i a partir de llavors només per als casos justificats. D’aquesta manera es pretén ajudar a millorar el tractament de residus per part de la població taradellenca i el reciclatge mitjançant el sistema porta a porta.

Els treballs consisteixen en la substitució dels murs actuals, la instal·lació d’una teulada i implementar el sistema de control d’accés i la instal·lació de càmeres de vigilància. Les obres van a càrrec de l’empresa Happyludic Playground and Urban Equipment, SL i tenen un cost d’uns 19.000 euros.

De moment, l’àrea d’aportació provisional està situada davant la deixalleria amb una sèrie de contenidors disponibles per a la fracció orgànica, multiproducte, rebuig o vidre, entre d’altres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments