Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost amb unanimitat de 6,8 milions d’euros...

L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost amb unanimitat de 6,8 milions d’euros per al 2021

0
COMPARTIR

Després del desacord en el pressupost del 2020, aquest dijous al ple municipal l’equip de govern d’ERC i l’oposició de Junts per Taradell es van tornar a trobar a favor del pressupost de l’Ajuntament de Taradell per al 2021. Tot i l’augment dels números en un 4%, els dos grups municipals van qualificar-lo d’ajustat a la situació de pandèmia.

El pressupost per al 2021 puja fins als 6.836.272 euros, en relació als 6.570.158,58 que tenia el pressupost aprovat l’any anterior. La regidora d’Igualtat i Hisenda, Núria Arau, va qualificar-lo de molt equilibrat i que l’increment no es produïa per l’augment de taxes ni impostos, sinó per l’augment de padrons durant el 2020.

És un pressupost molt ajustat i pensat en la situació de pandèmia que ara mateix vivim.Núria Arau, regidora d'Igualtat i Hisenda

El cost del personal

El capítol 1 de despeses del pressupost municipal és el que contempla la plantilla. En aquest sentit, s’incrementa en 2 places respecte a l’any anterior. Es tracta d’una plaça de funcionari com a tècnic de joventut, educació i cultura i una plaça de personal laboral com a tècnic auxiliar en comunicació. Això fa que l’Ajuntament passi a tenir 43 persones en plantilla (15 personal funcionari i 28 personal laboral). La regidora d’Igualtat i Hisenda, Núria Arau, va defensar que aquest capítol 1 s’incrementa un 5% per seguir consolidant llocs de treball i reduir la manca de tècnics del consistori.

Posem en valor el personal municipal i adequar la categoria laboral de la plantilla segons la feina que estan realitzant. Per tant, volem professionalitzar i convertir l’ajuntament en un ajuntament modern.Núria Arau, regidora d'Igualtat i Hisenda

També s’adequa les retribucions dels treballadors i contempla una nova plaça que dona valor a la joventut del poble, l’educació i la cultura, en paraules de la regidora que va afegir que també s’ha augmentat la partida de la neteja de centres educatius i equipaments municipals. “S’han millorat els contractes laborals de les persones de la neteja i s’ha ampliat el pressupost de neteja”, va dir.

També s’han ampliat les aportacions a les fundacions Arpa i de l’escola bressol La Xarranca. Al mateix temps, es consoliden partides per al casal d’estiu o se n’obre una de nova per a qüestions de patrimoni.

Inversions

El pressupost també contempla una baixada de les amortitzacions i interessos relatius a un menor endeutament. Pel que fa a les inversions, es basaran en la realització d’uns pressupostos participatius per a joves d’entre 12 i 35 anys que podran plantejar quines prioritats o propostes cal afrontar. També es contempla instal·lar càmeres lectores de matrícules a l’entrada del poble, i aposta per la sostenibilitat amb la col·locació de plaques fotovoltaiques a l’EAS i la millora d’enllumenat públic.

Junts per Taradell hi dona el vot a favor

Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell, va exposar el vot favorable de la seva formació al pressupost del 2021. Recordem que al del 2020 hi van votar en contra. En aquest cas, segons Estragués, la pandèmia condiciona el pressupost i que “ve poc carregat de grans inversions pel fet de prioritzar altres partides que al 2021 necessitaran més màniga ample per poder fer front a la pandèmia”. També va entendre l’augment del cost de plantilla (un dels diversos motius que van motivar el NO al pressupost del 2020) i que compartien el fons del pressupost.

Celebrem l’actualització dels sous i la creació d’un parell de places. Aquest any creiem que toca mantenir, ajudar i potenciar allò que ja està en curs, sense oblidar que la màquina no pot parar, però és cert que no és l’any per realitzar invents.Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell

L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, va agrair la confiança de Junts per Taradell i va insistir que l’Ajuntament segueix faltat de plantilla “de persones formades i professionals com els que tenim, però ens en falten més”.

Tensió per la proposta del nou Jutge de Pau

Un dels punts de l’ordre del dia era la proposta del nou Jutge de Pau, en substitució de Carme Amblàs que fa uns mesos va deixar el càrrec. Aquest punt va generar certa tensió entre l’alcaldessa i el portaveu de l’oposició.

La proposta aprovada i que es presentarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és que el nou Jutge de Pau titular sigui Pau Rosique, mentre que el suplent seguirà sent Lluís Muntal, que ja era suplent de Carme Amblàs. Aquestes dues persones són les úniques que van presentar la sol·licitud pública per ocupar el càrrec. Junts per Taradell es va abstenir en aquest punt. Santi Estragués, portaveu de la formació, va criticar que no hi veien un criteri tècnic en la decisió. Segons Estragués s’hauria d’haver seguit el criteri que el Jutge de Pau suplent hagués passat a ser el titular i que fos Lluís Muntal, “la persona més idònia” ja amb formació i experiència en el tema, tal i com havia succeït en les dues últimes ocasions amb Carme Amblàs i Josep Cassany.

L’alcaldessa Mercè Cabanas va respondre dient que l’equip de govern d’ERC havia decidit que el Jutge de Pau fos una persona que tingués “plena disponibilitat i cap vinculació laboral amb alguna empresa del poble” i que només ho complia Pau Rosique. Un cop acabat el ple, a l’apartat de precs i preguntes del públic, Lluís Muntal que assistia a la sessió plenària, va fer pública la seva disconformitat amb la decisió.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments