Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova una moció que declara Felip VI ‘persona non...

L’Ajuntament de Taradell aprova una moció que declara Felip VI ‘persona non grata’ al municipi

0
COMPARTIR

ERC Taradell i Junts per Taradell van votar a favor, en el ple de dijous, d’una moció que declara Felip VI de Borbó ‘persona non grata’ al municipi. Al mateix temps, també declara Taradell com a municipi antimonàrquic i vila plenament democràtica i republicana. La moció estava proposada pels dos grups municipals, juntament amb el Consell per la República de Taradell.

En concret la moció expressa que la monarquia és una institució “antidemocràtica basada en drets hereditaris de sang i privilegis d’arrel aristocràtica” i recrimina el seu silenci davant la repressió i “l’erosió de les llibertats i drets civils i polítics”. El document també manifesta que és “hereva del règim franquista”, que sempre han tingut una “cultura impositiva” amb els Països Catalans, que és anacrònica i no representa la majoria dels catalans, i que és corrupte i manté vincles amb règims autoritaris. I, sobretot, que el 3 d’octubre de 2017 la monarquia va prendre part a favor de les càrregues policials contra els catalans.

El ple també va aprovar per unanimitat una moció corresponent al Manifest del 25N del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Els dos grups municipals van reclamar la fi de totes les violències masclistes i que no hi hagi més dones assassinades. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Núria Arau, va avançar que s’està treballant per disposar d’un pla intern per la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual, que es podria començar a aplicar el 2021.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments