Inici Actualitat Taradell commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers...

Taradell commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb actes presencials i virtuals

0
COMPARTIR

Un any més amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el 25 de novembre, Taradell ha organitzat diferents actes. L’Associació Som Dones, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font,i l’Ajuntament de Taradell, han preparat algunes activitats, algunes d’elles virtuals.

La primera, que s’inaugura aquest divendres, és l’exposició ‘Lliures i sense por’, cedida per l’Institut Català de les Dones. Es podrà veure al vestíbul del Centre cultural Costa i Font fins el 8 de desembre. A causa de les restriccions no es farà acte d’inauguració presencial.

Mentrestant, dilluns 23 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la xerrada ‘La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual’ a càrrec de Nerea Barjola, feminista, activista i escriptora. Aquesta xerrada està organitzada per la Mancomunitat La Plana i els punts d’atenció a la dona de Vic, Manlleu, Centelles, Torelló i el Consell Comarcal d’Osona. Es podrà seguir a través de la plataforma Zoom i les inscripcions s’han de fer en aquest enllaç: https//:forms.gle/YfufHkXxMvS7SYsp6

El dimecres 25 de novembre Som Dones llegirà el manifest oficial del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la pubilla de Taradell 2020, Mireie Montaña. Serà un acte en record de les dones assassinades durant tot aquest any. Es farà davant de l’Església Sant Genís a les 7 de la tarda.

El 3 de desembre a les 7 de la tarda es farà una doble xerrada a través de la plataforma Zoom amb el títol ‘Ecofeminismes: situació actual climàtica i d’emergència social’ a càrrec de Federico Ravera, doctor en ciències ambientals en l’especialitat d’economia ecològica de la UAB. I una segona xerrada amb el títol ‘Artistes simbiòtiques. Aproximacions als no humans a través del cos’ a càrrec de Paula Bruna. Les inscripcions es poden fer a https://forms.gle/YEzfBbBwYCNHt8xc8.

Des de Taradell també s’organitzarà un taller ‘Eines feministes per a una ciberdefensa’ a càrrec de Kaleidoscope de Vida el 9 de desembre de 2/4 de 5 a 2/4 de 8. També s’en faran a Balenyà ‘Introducció a les violències masclistes’ i a Tona ‘Teatre social i ciberviolències’. Les inscripcions es poden tramitar al telèfon 661 537 616.

A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquests dies també es podrà trobar un espai amb una selecció de llibres i obres escrits per dones sobre el moviment feminista.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments